DOLAR 32,3881
EURO 35,0299
ALTIN 2326,336
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    The Helicopter Company (THC), 10 Airbus H125 helikopteri satın aldı

    The Helicopter Company (THC), 10 Airbus H125 helikopteri satın aldı
    23.08.2020
    A+
    A-

    Anlaşma manzara turizmini ve hava çalışmalarını kapsayacak şekilde genişletilecek

    Tamamı Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’na (PIF) ait olan The Helicopter Company (THC), bugün Airbus Helicopters ile 10 adet H125 helikopteri satın almak için bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Anlaşma, THC’nin filosunu daha da genişletmekle birlikte Krallığın pazar talebini karşılayan ve havacılık sektörünün gelişimini destekleyen yeni hizmetlerin bir parçası olarak gerçekleştirildi.

    Çok görevli bir helikopter olarak kabul edilen Airbus H125, altı yolcuya kadar taşıma kapasitesine sahip olmakla birlikte çeşitli gereksinimlere uyacak şekilde kolayca yeniden yapılandırılabilmektedir. THC, filosuna dahil edilen yeni uçakları, manzara turizmi, film çekimleri, afiş çekme ve hava haritacılığı gibi havacılık çalışmalarını içeren yeni hizmetler için kullanacak.

    THC CEO’su Kaptan Arnaud Martinez, satın alma sözleşmesi hakkında şunları söyledi: “THC, bu anlaşmayı imzalayarak filosunu genişletmek ve iddialı operasyonel planlarını uygulamak adına büyük bir adım attı. Yolculara Krallığın güzelliğini yukarıdan tattırmak için benzersiz bir deneyim garanti eden yenilikçi hava taşımacılığı hizmetlerimiz aracılığıyla Suudi Arabistan’ın turizm ve havacılık endüstrilerinin ilerlemesine katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Airbus Helicopters ile gereksinimlerimizle eşleşen bir anlaşmaya varmamızı sağlayan ortaklarımıza teşekkür etmek istiyor ve yakın gelecekte işbirliğimizi daha da ilerletmeyi umuyoruz. Ayrıca, Suudi Arabistan’ın havacılık endüstrisini ilerletmek adına birlikte çalıştığımız ve kuruluşumuzdan bu yana bizi her zaman destekleyen PIF’e teşekkürlerimizi sunmak isterim.”

    Airbus Helicopters Küresel İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ben Bridge, “Bu sipariş yeni müşterimiz The Helicopter Company ile ilk ortaklığımızın başlangıcını temsil ediyor” dedi. “H125, özellikle sıcak ve yüksek ortamlara uygun güçlü ve gerçekten çok yönlü bir uçak olduğu için Suudi Arabistan Krallığı’ndaki ticari operasyonları geliştirmek adına mükemmel bir seçimdir” diye ekledi.

    PIF, Suudi Arabistan’da Vizyon 2030’un gerçekleştirilmesini destekleyen ve uzun vadeli ticari getiri sağlayan yeni sektörleri harekete geçirme stratejisinin bir parçası olarak THC’yi kurdu. Krallığın ilk yerel ticari helikopter operatörü olan THC, 2019 ortasından beri özel uçuşlar sağlıyor ve şimdi filosuna H125’in eklenmesiyle hizmetlerini genişletiyor. Bu yeni anlaşma, Suudi Arabistan’ın gelişmekte olan ve giderek daha dinamik hale gelen turizm ve havacılık endüstrilerinin gelişimine katkıda bulunacak ve her sektörün ilgili değer zincirlerinin entegrasyonunu destekleyecektir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.