DOLAR 32,3506
EURO 35,1155
ALTIN 2301,681
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    The Peninsula Hotels’in ilk buluşmasında marka ve iş ortakları tanıtıldı

    The Peninsula Hotels’in ilk buluşmasında marka ve iş ortakları tanıtıldı
    18.01.2023
    A+
    A-

    Efsanevi otel grubunun en yeni projesi, The Peninsula Istanbul, konuklarını ağırlamaya başlamadan önce kapılarını ilk kez açarak The Peninsula Hotels markası, markanın sahibi ve işletmecisi The Hongkong and Shanghai Hotels, LimitedThe Peninsula Istanbul ve yönetimi ile birlikte çalışılan çok değerli iş ortaklarını tanıttı.

     

    Dünyanın en köklü otelcilik şirketi The Hongkong and Shanghai Hotels, Limitede ait The Peninsula Hotelsmarkasının dünya çapındaki en yeni üyesi olan ve 14 Şubat 2023’te açılacak The Peninsula Istanbul, büyüleyici yapılarının ortaya çıkmasını sağlayan, çoğunluğu Türk değerli iş ortaklarını 17 Ocak 2023 tarihinde ilk kez kapılarını açtığı ikonik lobisinde düzenlenen ön gösterim davetinde takdim etti.

     

    The Peninsula Istanbul değerli iş ortakları; iç mimari tasarım projelerinin kahramanı Zeynep Fadıllıoğlu, sanat danışmanı Çağla Saraç, peyzaj mimarı Enzo Enea, moda tasarımcısı Arzu Kaprol ve iki Michelin yıldızlı şef Fatih Tutak’ı, ilk kez 20. yüzyılın başlarından kalma tarihi yolcu terminali binasının yüksek tavanlı ikonik The Peninsula lobisinde gerçekleşen buluşmada duyurdu.

     

    The Peninsula’nın dünyanın dört bir yanında olduğu gibi, kısa süre içinde İstanbul’da da bir klasik haline geleceği düşünülen Peninsula Çay Saati bu etkinlikte sürpriz tatları ile ilk kez buluşturuldu. Etkinlik, The Hongkong and Shanghai Hotels, Limited’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Clement Kwok, The Hongkong and Shanghai Hotels, Limited Operasyonlardan Sorumlu Başkanı Peter Borer, Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Mark Kobayashi, The Peninsula Istanbul Genel Müdürü Jonathan Crook ev sahipliğinde gerçekleşti.

     

    The Hongkong and Shanghai Hotels, Limited’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Clement Kwok“Bu, grubumuz için önemli bir dönüm noktası. İstanbul, dünyanın en dinamik şehirlerinden biri ve Doğu ile Batı’yı bir arada barındırıyor, eski ve yeninin inanılmaz bir karışımını sunuyor. Geleceğe heyecanla bakan ve olağanüstü bir mirasa sahip bir şirket olarak, The Peninsula’nın dünyaca ünlü lüks misafirperverliğini ve hizmetini deneyimlemek için lokal misafirlerimizi ve uluslararası ziyaretçilerimizi ağırlamayı dört gözle bekliyoruz.” diyerek açılışla ilgili heyecan ve mutluluğunu dile getirdi.

     

    The Peninsula Istanbul Genel Müdürü Jonathan Crook, otel açılışıyla ilgili olarak “1928 yılında kurulan The Peninsula Hotels, Hong Kong’daki amiral gemisi ile Şanghay, Pekin, Tokyo, New York, Chicago, Beverly Hills, Paris, Bangkok ve Manila’dan sonra İstanbul’da konumlandı, Londra ise çok yakında tamamlanacak. 2000 yılında bünyesine katıldığım The Peninsula Hotels’de geçirdiğim 23 yıl boyunca çeşitli otellerimizde çeşitli pozisyonlarda hizmet verme ayrıcalığına sahip oldum.  Dünyanın iki büyük kıtasını birbirine bağlayan İstanbul, yüzyıllardır kültürlerin de buluşma noktası olarak insanlık tarihinde çok özel bir yere sahip. Tesadüfen bugün bu güzel şehirdeki birinci yıldönümüm ve şu an sizlere bu eşsiz lokasyonda, The Peninsula Istanbul’u ilk kez tanıtmaktan mutluluk ve onur duyuyorum. The Peninsula’da en çok kişiselleştirilmiş hizmetimiz ve detaylara verdiğimiz önemle tanınırız. Ama daha da önemlisi, tüm otellerimizin kendine özgü kişilikleri, tasarımları ve kültürleri vardır. The Peninsula Istanbul’da da her bir detay özenle tasarlandı. İstanbul’un mirasının zenginliğini yansıtan, ama aynı zamanda günümüzün dinamizmi ve enerjisini de içinde barındıran görkemli bir otel yaratmayı hedefledik. The Peninsula Istanbul’un ikonik özellikleri, kusursuz servisi ve lezzetleriyle sadece İstanbul’un değil tüm dünyanın ilgi odağı olacağına yürekten inanıyorum. Ama en önemlisi Türk misafirperverliği ve The Peninsula geleneklerinin mükemmel karışımı ile misafirlerimiz için kalıcı anılar yaratmak olacak.” derken projenin değerli iş ortakları hakkında düşüncelerini, “Otelimizin kendine özgü estetiğini oluşturmak için Türkiye’nin en önde gelen yaratıcı isimlerinden birçoğu ile birlikte çalışmış olmak büyük bir zevk. Bu sanatçılar, misafirlerimiz için otantik ve güzel bir ortam sağlamanın yanı sıra kendi ülkelerinin kültürel miraslarını da yansıtmak için büyük çaba gösterdi.” sözleriyle aktardı.

     

    Yaratıcı Ortaklardan Oluşan Bir Kadro 

     

    The Peninsula Istanbul’un iş ortaklarının çalışmaları ve küratörlüğü, otelin her yönü ile

    – bahçe, mutfak, özel koku, her bir alanın iç dekorasyon ve düzenlemeleri ve odalar – kusursuz olmasını sağladı. Sonuçlar hem özgün Türk stilini hem de The Peninsula markasının klasik zarafetini bünyesinde barındırıyor.

     

    The Peninsula Istanbul’un değerli iş ortaklarının arasında:

     

    • Mimar ve iç mimar Zeynep Fadıllıoğlu, aralarında İstanbul Şakirin Camii de olmak üzere, Orta Doğu, Asya ve Avrupa’da, birbirinden eşsiz birçok kamuya açık ve özel alan tasarladı. The Peninsula Istanbul’un zarif iç mekanlarında görüldüğü gibi, Fadıllıoğlu’nun modern tasarım ögeleri ile geleneksel Türk motiflerini bütünleştiren imza stili, modern tasarım öğelerini bölgesel işçilik detaylarıyla birleştirerek, bunları çarpıcı güzellikteki yaratımlara titizlikle dönüştürüyor.

     

    • Ödüllü uluslararası peyzaj mimarı Enzo Enea, dünya çapındaki çeşitli iklim bölgelerinde dış mekân alanları ve bahçeler yaratma konusundaki uzmanlığını (aralarında kraliyet ailesi üyeleri ve ünlüler için özel tasarımlar ve devrilmekten kurtarılan yaşlı ağaçları çağdaş heykellerle harmanlayan dünyanın eşsiz Enea ağaç müzesinin yer aldığı) otele taşıdı. İstanbul Tarihi Yarımada’nın Boğaz’a bakan geniş, ikonik lokasyonuna uzman bakış açısını ve doğal bitki örtüsü bilgisini getirdi. Otelin eşsiz konumu, kapsamlı bir araştırmaya tabi tutuldu; mevsime göre gölge oluşumu, yağış, rüzgar ve ışık koşulları hakkında bilgi toplandı, peyzajın tasarımı ve yerleşimi hakkında bilgi verildi. Proje hakkında Enea, “Alanı ilk ziyaret ettiğimde, Karaköy’ün tarihi ruhunu hemen hissettim. The Peninsula Istanbul’u bulunduğu konum ile bütünleştirmek ve peyzajın dört bina etrafında birleştirici bir unsur olmasını istedik.”

     

    • Doğuş Grubu’nun Akademik ve Sanat Danışmanı Çağla Saraç, ülkesinin sanat hazinelerini korumak ve tanıtmak için Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yoğun bir şekilde çalıştı. Modern ve klasik Türk sanatındaki derin uzmanlığını, The Peninsula Istanbul’daki ortak kullanım alanlarında ve odalarda sergilenen çeşitli orijinal sanat eserleri koleksiyonunu seçmek için kullandı.

     

    • Koleksiyonları Paris Moda Haftası’nda sunulan ve Londra’da Harrods, New York’ta Bergdorf Goodman ve Paris’te Montaigne Market gibi seçkin perakende satış noktalarında yer alan ünlü moda tasarımcısı Arzu Kaprol’un modern duyarlılığı ve sıra dışı kumaşlara olan ilgisiyle birleşen titiz işçiliği, The Peninsula Istanbul çalışanları için yarattığı üniforma tasarımlarında kendini gösteriyor.

     

    • Nishane markası kurucuları, doğup büyüdükleri şehir İstanbul’un gizemli kokularına ve zengin mirasına tutkuyla aşık olan Mert Güzel ve Murat Katran, The Peninsula Istanbul’un oda içi banyo ürünleri koleksiyonu için “Citrus Fig & Bosphorus Breeze” adın verdikleri özel bir koku yarattı. Nishane, kokuyu oluştururken İstanbul’un Bizans döneminden kalma incir ağaçlarına odaklandı. İnciri bir tazelik ve çekicilikle tamamlamak için limon, mandalina, lavandin, vadi zambağı ve şehrin karmaşıklığını ve güzelliğini çağrıştırmak için yaseminin narenciye ve çiçeksi notaları da eklendi. Hiçbirinde paraben ve silikon gibi zararlı kimyasallar bulunmayan ürünlerin;  The Peninsula Hotels markasının sürdürülebilir lüks anlayışına uygun olarak, %99,9 oranında tek kullanımlık petrol plastikleri içermeyen ambalajlar kullanıldı.

     

    • İlk ve tek iki Michelin yıldızlı Türk şef Fatih Tutak, gastronominin en prestijli ödüllerinden birini elde ettiği dünya çapında bir kariyere sahip. Daha önce dünyanın en ünlü restoranlarından ikisinde- Kopenhag’da NOMA ve Tokyo’da Nihonryori Ryugin – görev yapan Fatih Tutak, Asya ve İpek Yolu mutfağına olan tutkusunun gelişmeye başladığı Çin ve Hong Kong’da uzun yıllar geçirdi. 16 yılın ardından Türkiye’ye döndükten sonra Turk Fatih Tutak’ı açtı ve şimdi The Peninsula Istanbul’un imza restoranı Gallada‘nın Direktör Şefi rolüyle lezzetli ve yenilikçi bir Türk-Asya mutfağı yaratıyor. Menüsü ve iç tasarımı ile Gallada, Türk kumaşları, armatürleri ve çini mozaiklerle cömertçe döşenmiş bir ana yemek odası; nar ağaçları ve basamaklı bir çeşmenin Boğaz ve Tarihi Yarımada’nın eşsiz manzarasını çerçeveleyen görkemli terası ile eşsiz bir deneyim sunacak.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.