DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ticket Restaurant Edenred dijital dönüşüme hızla devam ediyor

    Ticket Restaurant Edenred dijital dönüşüme hızla devam ediyor
    05.08.2020
    A+
    A-

    Türkiye’nin en yaygın kullanılan yemek kartı Ticket Restaurant Edenred, günün ihtiyaçlarına göre geliştirdiği dijital çözümlerle kart kullanım alışkanlıklarını da dijitalleştiriyor. Türkiye’de ön ödemeli yemek kartı sisteminin kurucusu olan şirket, geçtiğimiz yıl QR kodla ödeme yöntemini, bu yıl pandemi döneminde de NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojili EdenredPay ve Dijital Kart gibi dijital ödeme yöntemlerini kullanıcılarıyla buluşturdu. Edenred, dijital çözümleriyle fiziksel kart kullanımına gerek duymadan tamamen mobil, temassız ve daha hijyenik ödeme imkanları sunuyor.

     

    Pandemi dönemi artan hijyen kaygısıyla birlikte dijital ve temassız alışverişe ilgi ve talep artmaya devam ediyor. Bu süreçte hayatı kolaylaştıran, zaman kazandıran, hem de temas yoluyla bulaşabilecek hastalıklara karşı daha hijyenik olan dijital ödeme yöntemlerine yatırımlarını artıran Ticket Restaurant Edenred, gelişen teknolojiyi Ticket Restaurant Yemek Kartı’na entegre ederek kullanıcılarına fiziksel karta gerek duyulmayan, hızlı, pratik ve temassız bir ödeme deneyimi sunuyor.

     

    Temassız yöntemler ile daha hijyenik ve hızlı ödeme imkanı

    Yemek kartlarını, ilk olarak mobil uygulaması “MyEdenred” ile cep telefonlarına taşıyarak dijitalleştiren Edenred, MyEdenred üzerindeki “QR Kod ile Ödeme” özelliği sayesinde tüm Ticket Restaurant kart kullanıcılarına, EdenredPay sayesinde ise Android telefona sahip tüm Ticket Restaurant kart kullanıcılarına kartsız ödeme imkanı sağlıyor. Türkiye’de bir ilke imza atarak NFC teknolojisine dayanan yeni nesil mobil temassız ödeme yöntemi EdenredPay’i 2020’nin Nisan ayında kullanıcılarıyla buluşturan Edenred son olarak geçtiğimiz ay Ticket Restaurant Yemek Kartı’na bir alternatif olarak Dijital Kart’ı lanse etti. Tamamen temassız olan Dijital Kart da kullanıcı için fiziksel kart taşıma zorunluluğunu, kartı kaybetme ya da bulamama gibi problemleri, işverenler için de zaman alan operasyonel süreçleri ortadan kaldırıyor.

     

    “Hedefimiz tamamen kartsız bir döneme geçiş yapmak”

    Dijitalleşmede ilk adım olarak gördükleri MyEdenred uygulamasını kullananların sayısının bugün itibariyle 650 bine ulaştığını söyleyen Edenred Türkiye CIO’su Göksel Marangoz, “Yemek kuponundan karta, karttan temassıza şimdi ise tamamen kartsız bir dünyaya geçiş yapıyoruz. Teknoloji çok hızlı ileriliyor. Dünyada 46 ülkede faaliyet gösteren Edenred’in global sinerjisinden de faydalanarak, olabildiğince hızlı bu değişime adapte oluyor, süreçlerimize entegre ediyor ve dijital çözümler olarak müşterilerimizle buluşturuyoruz.” dedi.

     

    Pandemi sürecinin dijitalleşmeyi tetiklediğini ve Edenred Türkiye’nin de bu yöndeki çalışmalarına hız verdiğini söyleyen Marangoz şöyle devam etti: “QR kod uygulamamız zaten vardı. 45.000 üye kuruluşumuzun 40 bine yakınında bu sistemi destekleyen POS cihazımız mevcut. Cebinizdeki kartı hiç kullanmadan, sahada QR kodu okutarak ödeme yapabiliyorsunuz. Ciddi bir penetrasyonu var. Pandemi öncesi kullanımı yoğun değildi ancak pandemiyle birlikte ihtiyaçlar temassıza yönelince kullanımı arttı. İhtiyaçlar bazen var olan teknolojinin kullanımını da etkileyebiliyor. QR Kod da böyle oldu. Yemek kartını dijitalleştirme hatta bunun da ötesine geçme hedefimiz var. Artık çoğumuz plastik karta dokunmak bile istemiyoruz. Biz de var olan hedefimize bu süreçte daha fazla odaklanarak NFC tabanlı EdenredPay ve son olarak da Dijital Kart’ı kullanıcılarımızla buluşturduk. »

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.