DOLAR 32,5864
EURO 34,8253
ALTIN 2505,445
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TİM 500’ün en genç hastanesi: Emsey Hospital

    TİM 500’ün en genç hastanesi: Emsey Hospital
    03.01.2018
    A+
    A-

    Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu sene ikinci kez Türkiye’nin en büyük hizmet ihracatçıları açıklandı. Bir önceki yılın verilerine dayanarak hazırlanan araştırmada Emsey Hospital toplam 703 çalışanı, 6 milyon doları aşan hizmet ihracatı ve 36 milyon dolar ciro ile TİM 500 genel sıralamasında 178, sağlık hizmetleri sektöründe ise 6’ıncı sırada yer aldı. Kurum, beşinci yılının sonunda ilk 5’te yer almayı hedefliyor

    Sağlık Bakanlığı ve Uluslararası JCI (Joint Commission International) Akreditasyon belgesine sahip Emsey Hospital, multidisipliner hasta bakımı yaklaşımıyla ulusal ve uluslararası ölçekte ses getiren başarılara imza atmaya devam ediyor. Sağlık sektöründe 5’inci yılını geride bırakmaya hazırlanan hastane, önemli bir misyon daha üstlenerek sektöre yön verecek özel hastaneler arasında yerini sağlamlaştırdı. Türkiye’nin en önemli sektörel araştırmalarından TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) 500 listesine sağlık sektöründe altıncı sıradan giren Emsey Hospital, Türkiye’nin en büyük sağlık hizmeti ihracatı yapan özel hastaneleri arasında yer alıyor. Genel listede ise ilk 200 hizmet ihracatçısı arasında yer alan Emsey Hospital, sağlık alanında ülkemizi başarıyla temsil etme kabiliyetini böylece tescillemiş oldu.

    2016 verilerine dayanarak hazırlanan TİM 500 listesinde toplam hizmet ihracatı 18,5 milyar dolar. Listede yer alan firmaların toplamı ise ihracatın yüzde 49’unu karşılıyor. Tüm sektörler içerisinde ise yüzde 3 pay ile ilk on içerisinde sağlık alanı yer alıyor. TİM 500 sağlık sektörü listesine Türkiye’den toplam 15 firma katılmaya hak kazanırken, EMSEY Hospital’ın rakiplerine fark atarak 6’ıncı sırada konumlanması oldukça önemli bir başarı.

    Kanserin bütüncül tedavisi (ameliyat-kemoterapi-radyasyon onkolojisi), Kök Hücre Nakli, Kalp ve Damar Cerrahisi, Tüp Bebek, Jinekoloji, Obezite Cerrahisi, Omurga Cerrahisi, Nükleer Tıp tedavileri gibi alanlarda referans merkezi olan Emsey Hospital’ın TİM 500 başarısını değerlendiren Genel Müdür Prof. Dr. Hayreddin Yekeler, “Hastanemizde geride kalan 5 yılda yaklaşık bir milyon hasta tedavi edildi ve 50 bin ameliyat yapıldı. Binlerce bebeğin gözlerini hayata açtığı hastanemizde 11 bin doğum gerçekleşti. 1500 civarında tüp bebek tedavisi yapıldı ve 600 aile tüp bebek sahibi oldu. 5 yıla sığdırabildiğimiz bu gurur verici tabloyu daha büyük başarılarla devam ettirmeye ve ilkeli duruşumuzdan taviz vermeden sürdürmeye kararlıyız.” diyerek sağlık sektöründe yakaladıkları başarının deneyimli bir kadro ile kamuoyuna verdikleri güvenden kaynaklandığının altını çizdi.

    Emsey Hospital Genel Müdürü Hayreddin Yekeler, 2018 hedefleri hakkında “ilk aşamada hizmet kapasitemizi artırmak için hastanemizdeki yatak sayısını fazlalaştırıyoruz. Böylece daha fazla insanın hastanemizde tedavi görmesini sağlamayı hedefliyoruz. Gelecek yıl için hedefimiz Türkiye’nin ilk 5 sağlık kurumu arasında yer almak” diyerek kısa vadeli yatırım planlarını açıkladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.