DOLAR 32,202
EURO 35,0069
ALTIN 2498,743
BIST 10643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TK Elevator’dan İstanbul Sabiha Gökçen’e yenilikçi Uzaktan Kumanda Sistemi

    TK Elevator’dan İstanbul Sabiha Gökçen’e yenilikçi Uzaktan Kumanda Sistemi
    23.12.2021
    A+
    A-

             TK Elevator’un Uzaktan Kumanda Sistemi ilk kez gerçek bir uçuş operasyonunda kullanılacak. Sistem yolcu deneyimini iyileştiriyor ve havaalanı operatörleri için daha yüksek işletme verimliliği sağlıyor.

    TK Elevator’un yolcu körükleri için yeni Uzaktan Kumanda Sistemi (Remote Control System (RCS)) ilk kez Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’nda kullanılacak. Yenilikçi RCS, yolcu uçaklarının kenetlenme ve ayrılma süreçlerini hızlandırmak üzere tasarlandı.

    Uzaktan Kumanda Sistemi hem güvenliği hem de hızı artıracak

    Bir donanım ve yazılım kombinasyonu olan RCS, yolcu körüklerinin içerden klasik yollarla kumanda edilmesi yerine, bir operatör tarafından uzak bir konumdan güvenle kontrol edilmesini sağlıyor. Daha önce her inişte sistemleri manuel olarak hareket ettirmek ve farklı uçak tipleri için ilgili modele göre uyarlamak gerekiyordu. Yeni sistem, bir yolcu körüğüne kenetlenirken ya da ayrılırken operatöre genişletilmiş bir bakış alanı sağlayan bir dizi kamera içeriyor. Yüksek hassasiyete sahip sensörler, konumlandırma sürecinde operatöre yardım ediyor. Böylece operatörlerin, bir yolcu körüğünden diğerine geçerken harcadıkları zamanı ve uçağın hasar görme riskini en aza indiriyor.

    TK Elevator Havaalanı Çözümleri CEO’su Martin Alvarez, “Dünya çapında 5 bin 500’den üzerinde yolcu körüklerinden edindiğimiz deneyime bağlı olarak havaalanlarındaki amacımız akıllı teknolojiler ve akıllı çözümler aracılığıyla havaalanı etkinliğini ve yolcu hareketliliğini iyileştirmek. Yeni RCS bir yandan uçakların sefer sürelerini ve operasyonel tasarrufları iyileştirirken diğer yandan da yoğun havaalanlarındaki emniyeti artırıyor. Sistem, havaalanlarında kenetlenme operasyonlarını düzenlerken enerji tasarrufu yapılmasına da yardımcı oluyor” dedi.

    Sabiha Gökçen Havalimanı TK Elevator’un geliştirdiği Uzaktan Kumanda Sistemi’ni seçerek en gelişmiş teknolojiyle birlikte havaalanı operasyonlarında verimlilik, konfor ve emniyeti en üst düzeye çıkarıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.