DOLAR 32,3448
EURO 34,8807
ALTIN 2393,436
BIST 10184,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ Başkanı Ergün Turan, Trabzon’da şantiyelerinde incelemelerde bulundu

    TOKİ Başkanı Ergün Turan, Trabzon’da şantiyelerinde incelemelerde bulundu
    28.03.2018
    A+
    A-

    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, idarenin Trabzon şantiyelerinde incelemelerde bulundu.

    TOKİ’den Trabzon’a 41 işyerini kapsayan ticaret alanı 

    Turan, Trabzon’da ilk olarak Ortahisar’ın Pelitli Mahallesi’nde inşası devam eden 41 adet işyerinin şantiyesini inceledi.

    Sosyal konut üretiminin yanı sıra konut dışı alanlarda yatırım projelerini yürüttüklerini belirten Turan, “TOKİ olarak birçok ilimizde yeni sanayi siteleri, ticaret merkezleri inşa ediyoruz. KOBİ’leri tek çatı altında topluyoruz. Böylelikle üretimde verimliliğin artmasını, istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

    Vatandaşların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduklarını ve onlarca konut projesi hayata geçirdiklerini vurgulayan Turan, “Konutun yanı sıra okul, kreş, sağlık ocağı, ticaret merkezi, cami ve kültürel tesis gibi öncelikli ihtiyaçlar arasında bulunan yapılar ile nitelikli alt yapı ve peyzaj uygulamalarını da hayata geçiriyoruz. Konut projelerimizde esnaf ve yerel yönetimlerin talebi doğrultusunda, şehir ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacak dükkânlar inşa ediyoruz” dedi.

    Yomra’da kentsel dönüşümle yeni bir yaşam alanı

    Ortahisar’da yer alan işyerlerini inceleyen Turan, daha sonra Yomra ilçesinde inşası devam eden 511 konutluk kentsel dönüşüm projesini inceledi.

    Yomra’da yeni bir yerleşim alanı inşa edeceklerini belirten Turan, “Yeni yerleşim alanı içerisinde barındıracağı 24 dükkânlı ticaret merkezi, çarşıları, meydanları, parkları, peyzajı ve sosyal donatılarıyla nitelikli sosyal çevre imkânı sunan ve aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşecek” ifadelerini kulandı.

    TOKİ’den Trabzon’a bir milyar 396 milyon TL’lik yatırım

    Trabzon’da konutun yanında birçok sosyal donatıyı da inşa ettiklerini vurgulayan Turan, Trabzon’da Türkiye’nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadı özelliğine sahip olan Şenol Güneş Spor Kompleksi’ni de inşa ettiklerini söyledi.

    TOKİ olarak Trabzon’da bugüne kadar 7 bin 895 konutun inşasına başladıklarını söyleyen Turan, “Bu konutlarımızın 7 bin 384’ünü tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik. Trabzon’da ayrıca,  7 cami, 2 hastane, 10 okul, sağlık ocağı, 2 sevgi evi, 3 spor salonu ve 10 ticaret merkezi uygulaması başlattık. Trabzon ilimizde inşası devam eden projelerimiz ile toplam bir milyar 396 milyonluk yatırım yaptık. Yatırımlarımız hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.