DOLAR 32,5217
EURO 34,7481
ALTIN 2494,581
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ’den Amasya’ya 477 milyon TL’lik yatırım

    TOKİ’den Amasya’ya 477 milyon TL’lik yatırım
    02.02.2018
    A+
    A-

    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, idarenin Amasya şantiyelerinde incelemelerde bulundu.

    İlk olarak Amasya Merzifon’da inşası yaklaşık yüzde 80 seviyesine ulaşan 376 konutluk projenin şantiye alanını inceleyen Turan,  yerel mimariyi barındıran projenin en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Turan, inşası devam eden 376 konutluk projenin yeni bir yaşam alanı oluşturacağını da vurguladı.

    “Amasya’da 4 bin 839 konutun inşasına başladık”

    Amasya Suluova’da inşası yüzde 75 seviyesine ulaşan 665 konutluk projeyi de inceleyen Turan, “Amasyalı vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak için çalışıyoruz. Bugüne kadar Amasya ilimizde 4 bin 839 konutun yapımına başladık. Bu konutlarımızın 3 bin 332’sini tamamladık” dedi.

    Amasya şantiye incelemeleri kapsamında son olarak merkezde inşası devam eden 356 konutluk projenin şantiyesini inceleyen Turan, “Konutlarımız hızla yükseliyor. Projemiz tamamlandıktan sonra bölgeye yeni bir değer katacak” ifadelerini kullandı.
    TOKİ’den Amasya’ya 477 milyon TL’lik yatırım

    Amasya’da da okulundan, hastanesine, ticaret merkezinden kamu binasına kadar birçok yatırımı yaptıklarını belirten Turan, “Amasya’da bugüne kadar hastane, 9 cami, 7 ticaret merkezi, pansiyon, kamu hizmet binası, 2 ilkokul ve lise olmak üzere toplam 477 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.