DOLAR 32,3333
EURO 35,1352
ALTIN 2309,04
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ’den Salda Gölü açıklaması

    TOKİ’den Salda Gölü açıklaması
    16.03.2020
    A+
    A-

    “Türkiye’nin Maldivleri” olarak nitelendirilen doğa harikası Salda Gölü ile ilgili asılsız ve gerçeklikle bağdaşmayan iddialar ortaya atılmaktadır. Söz konusu iddialar Sosyal Medya platformu Twiter üzerinden yapılıp “Salda Gölü’nde yapımına başlanan çevre düzenlemesinde yapılaşma ve betonlaşmanın olduğu” iddia edilmektedir. Sosyal medyada yer alan görüntüler Salda Gölü Çevre Düzenlemesi çalışmalarına ait değildir.

    Salda Gölü’nün korunması, doğal güzelliklerinin muhafaza edilmesi için projemizi başlattık.

    Projemiz ile Salda Gölü’nün doğal güzelliğini koruyup çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Salda Gölü’nü daha kullanışlı hale getirmek, yoğun ziyaretçi baskısının alan üzerinde oluşturduğu tahribatı azaltmak ve ziyarete gelen vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla çevre düzenlemesi yapım çalışmalarına başlanmıştır.

    Salda Gölü’nü korumak, doğal yapısının bozulmasını engellemek için bu projeyi başlattık.  Donatılar Salda Gölü kumsalına yaklaşık 500 metre mesafede yer almaktadır.

    Projemizde günübirlik ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal donatılar bulunacak. Böylelikle günübirlik kullanımdaki kirlilik önlenerek ve doğal doku korunarak “Türkiye’nin Maldivleri’” olarak adlandırılan Salda Gölü gelecek nesillere bütün güzelliğiyle aktarılacak.

    Salda Gölü Çevre Düzenlemesi Projesi’nde söz konusu durum bu şekildeyken, sosyal medya iddiasız şekilde paylaşım yapanların gerçek dışı ve yanıltıcı bilgiler verdiği aşikârdır.

    Kamuoyunun, bu tür asılsız paylaşımlara itibar etmemeleri, önemle duyurulur.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.