DOLAR 32,5837
EURO 34,809
ALTIN 2414,628
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ’den terör mağdurlarına 1830 konut

    TOKİ’den terör mağdurlarına 1830 konut
    21.05.2017
    A+
    A-

    Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçen yıl PKK’lı teröristlere yönelik 13 Mart’ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan’da tamamlanan ‘Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu’nun ardından terör örgütü üyelerinin saldırılarında evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından yapımına başlanan 1830 konutun yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

    Yüklenici firma ekipleri, yolların geçeceği güzergahları açarak, temel çalışması yaptı. İş makineleriyle kamyonlara yüklenen hafriyat, alanın dolgusu için belirlenen yere taşındı. Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, terörün yol açtığı hasarların giderilmesi için ilçenin birçok noktasında çalışmaların devam ettiğini söyledi. Sahada dolaşarak hasarlı binaları ve iş yerlerini gezdiklerini anlatan Kaşıkçı “Bunları ağır hasarlı ve az hasarlı olarak ayırdık. Az hasarlı olanların bedellerini ödemeye başladık. Ev içinde zarar gören eşya bedelini ödemeye başladık, ödüyoruz” dedi.

    BİRE BİR VERİLECEK

    Söz konusu çalışmaların zarar tespit komisyonu tarafından yürütüldüğünü ifade eden Kaşıkçı, şöyle konuştu: “Evi ağır hasarlı olan vatandaşlarımızın evi kaç metrekare ise o kadar metrekarelik ev veriyoruz. 100 metrekare ise 100, 200 metrekare ise 200 metrekarelik ev vereceğiz. Yeni modern evlerin yapımının startını verdik. Bu yılın sonunda inşallah bu konutların teslimini gerçekleştireceğiz. Temel hedefimiz bu. 1830 konut yapımı için üç firma çalışıyor. Sadece konutlar değil, oradaki iş yerleri, camisi, çocuk parkları, oyun alanları, sosyal donatıların tamamı ihale edildi.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.