DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tüketici bilincinin artması ile sağlıklı cam trendi yükseliyor

    Tüketici bilincinin artması ile sağlıklı cam trendi yükseliyor
    07.11.2023
    A+
    A-

    Son yıllarda dünya genelinde çevre bilinci ile birlikte sağlıklı, sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir ambalajlara talep artıyor. Bu noktada özellikle içerisinde kimyasal bulunmaması ve ürünleri taze bir şekilde tutması nitelikleriyle cam, en çok tercih edilen ambalaj olarak öne çıkıyor. Bu yıl içerisinde FEVE tarafından yapılan araştırmaya göre; tüketicilerin %65’i cam ambalajlı bir ürünün kalitesini daha yüksek ve güvenilir buluyor. Ayrıca Avrupa’da son üç yıl içerisinde cam ambalaj kullanımında %28’lik bir artış yaşanırken, Türkiye’de bu oranın %49 seviyesinde olması dikkat çekiyor.

     

    Yeni neslin çevresel sorunlara duyarlılığı ve sağlıklı yaşama bilinci ürün satın alırken cam ürünlere yönelmesini sağlıyor. Ancak, Türkiye’de tüketicilerin cam ambalajlı ürünler hakkında olumlu bir algısı olmasına rağmen, cam ambalajların geri dönüşümü konusunda ciddi bir eksiklik bulunuyor. Bu noktada sürdürülebilirliği ve toplumsal sorumluluğu öncelikli bir görev olarak benimseyen GCA, sadece geri dönüşüm oranlarını artırmak değil, aynı zamanda camın doğal, yenilenebilir ve sürdürülebilir özelliklerini topluma yayma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Geri dönüşüm projeleri ile sürdürülebilirliğe direkt olarak katkıda bulunan GCA, uluslararası iş birliği çerçevesinde FEVE Projeleri kapsamında da, 2050 yılına kadar Avrupa cam ambalaj endüstrisinin tamamen iklim nötr olması hedefini destekliyor.

    “GCA olarak sürdürülebilirliği esas alan çalışmalar gerçekleştiriyoruz”

     

    Cam ambalajın sağlık açısından önemini vurgulayan GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret, “Dünya genelinde çevre bilincinin artması, tüketicilerin ambalaj seçimlerini etkiliyor. Özellikle 2023’te, camın sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir nitelikleri sayesinde, ambalaj sektöründe hak ettiği öne çıkışı yaşadığını görmekteyiz. Bu trende paralel bir şekilde, GCA olarak sürdürülebilirliği esas alarak birçok çalışma gerçekleştiriyoruz.  9001 ve BRC/PM standartlarına uygun çalışarak kaliteli ve güvenli üretim yapıyoruz. Üretim tesislerimizde çevreye saygılı bir yaklaşım benimsiyoruz. Ekipman seçimlerimizde de bu yaklaşımı ön planda tutuyoruz. Teknoloji ve malzeme geliştirme çalışmalarında ise, cam ambalajda hafifleme (lightweighting) çözümleri üzerinde yoğunlaşıyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.