DOLAR 32,2027
EURO 35,0838
ALTIN 2535,269
BIST 10643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk bilim insanı Canan Dağdeviren Herkese Açık Kolokyum’da

    Türk bilim insanı Canan Dağdeviren Herkese Açık Kolokyum’da
    09.11.2020
    A+
    A-

    Kadir Has Üniversitesi farklı konularda Türkiye’nin ve dünyanın önemli bilim insanlarını ve uzmanlarını düzenlediği “Herkese Açık Kolokyum”da ağırlamaya devam ediyor.  Herkese Açık Kolokyum serisinin 20’nci toplantısının konuğu Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden Dr. Öğretim Üyesi Canan Dağdeviren olacak. 11 Kasım Çarşamba günü saat 16.00’da online düzenlenecek toplantıda Dr. Öğr. Üyesi Dağdeviren, sağlık biliminde kullanılan yeni malzemeleri, tasarım ve girişimleri anlatacak.  

    Kadir Has Üniversitesi’nin gelenekselleştirdiği ve ekonomiden tarihe, sosyolojiden tasarıma birçok konunun ele alındığı “Herkese Açık Kolokyum”un 20’ncisi 11 Kasım Çarşamba günü Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden Dr. Öğretim Üyesi Canan Dağdeviren’in katılımıyla gerçekleşecek. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde Esnek Dekodlayıcılar Laboratuvarı Direktörü ve Medya Sanatı ve Bilimleri Kariyer Profesörü olan Dr. Öğr. Üyesi Dağdeviren, Herkese Açık Kolokyum’da sağlık bilimine yön veren yenilikleri anlatacak. Zoom üzerinden online olarak düzenlenecek kolokyum Kadir Has Üniversitesi’nin YouTube kanalında da saat 16.00 itibariyle canlı yayınlanacak.

    Dünyanın en parlak 87 mühendisi arasında

    Amerikan Ulusal Mühendisler Akademisi tarafından en parlak 87 mühendisten biri gösterilen Dr. Öğr. Üyesi Dağdeviren, 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği’nden mezun oldu. Prof. John A. Rogers danışmanlığında fizik, elektronik, kimya, malzeme, mekanik ve tıp alanlarının kapsamına giren esnek ve katlanabilir, vücut içine ve deri üstüne giydirilebilir elektronik aletler üzerinde çalışmalar yaptı. 2014 yılında Harvard Üniversitesi’nin “Genç Akademi Üyesi” seçilen Dağdeviren, tarihte bu ödülü Türkiye’den kazanan ilk kişi oldu. Canan Dağdeviren, 30 makale, 7 patent ve 40’ın üzerinde ulusal ve uluslararası ödüle sahiptir.  2017’de American Academy of Achievement’in Türkiye’den seçilen ilk inovasyon ve teknoloji delegesi olmuş ve “MIT Media Lab”de kendi araştırma grubunu kurarak akademisyen olarak araştırmalarına devam etmektedir.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.