DOLAR 32,3799
EURO 35,0585
ALTIN 2326,591
BIST 9104,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk Dünyası Kastamonu’da buluşacak

    Türk Dünyası Kastamonu’da buluşacak
    05.06.2023
    A+
    A-

    23. Türk Dünyası Günleri Etkinlikleri, Cumhuriyetin 100. Yılında  büyük bir coşkuyla kutlanacak. Kastamonu Belediyesi 23’üncüsünü düzenleyeceği Türk Dünyası Günleri’nde muhteşem bir organizasyona hazırlanıyor.

    Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun ev sahipliği yapacağı “ Türk Dünyası Günleri” etkinlikleri heyecanını 5 Haziran 2023 tarihinde , İstanbul Swissotel Bosphorus’ta kahvaltı organizasyonunda basın mensupları ile paylaştı.

    Bu büyük organizasyon 9 Haziran 2023  tarihinde yöresel kıyafetlerle davetli ülkeler tarafından oluşturulan kortej geçişi ile başlayacak.

    Geçit töreninin ardından Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ve davetliler, her yıl olduğu gibi ülkeleri temsil eden çadırların da yer aldığı eski Türk kültürüne uygun şekilde dizayn edilmiş stantları ziyaret edecekler.

    KASTAMONU’YU  CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL GÖRKEMLİ  BİR DRONE VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ BEKLİYOR

    Etkinlik alanında yerel sanatçıların konserlerinin yanı sıra katılımcı ülkelerden gelen ekiplerin sahne gösterilerini gerçekleştirecek.

    ANADOLU ATEŞİ  VE KUBAT BU BÜYÜK ORGANİZASYONUN AÇILIŞ  GECESİNDE SAHNE ALACAK

    İlk gün programı havai fişek gösterilerinin sonra Anadolu Ateşi grubu  muhteşem danslarını  sergileyecek olup ardından sevilen sanatçı Kubat konseriyle sona erecek.

    İkinci gün tekrar yapılacak olan  havai fişek gösterisinin ardında bu kez sahneyi başka bir sevilen sanatçı Bengü devir alacak ve coşkulu bir kapanış gerçekleştirecek.

    TÜRK DÜNYASI’NI BİR ARAYA GETİREN EN BÜYÜK ETKİNLİK

    Türk Dünyası Günleri resmi açılış seremonisinde bir konuşma yapacak olan  Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu bu hazırlık aşamasında Türk dünyası ve kültürünün bugüne kadar bu kadar büyük bir etkinlikte bir araya gelmediğini belirterek “Kadim şehrimiz Kastamonu bugün tarihine geçecek bir etkinliğe 23. kez ev sahipliği yapıyor. Milli mücadelenin olmazsa olmaz şehri, istiklal madalyalı tek ilçeye sahip Kastamonu bu özellikleri ile böyle bir buluşmanın yapılabileceği en uygun platform olarak öne çıkıyor. Bu yıl Cumhuriyetimizin  100. Yılı sebebiyle, devam ettirdiğimiz deneyimi çok daha geniş kapsamıyla hayata geçirmek istedik.  Buraya uzak, yakın bir çok bölgeden gelecek olan misafirlerimiz olacak. Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğimizi  her yıl daha da fazla katılım ile tekrarlamayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.