DOLAR 32,358
EURO 34,6919
ALTIN 2394,331
BIST 10157,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk Dünyası Kastamonu’da buluştu

    Türk Dünyası Kastamonu’da buluştu
    12.06.2023
    A+
    A-

    Kastamonu Belediyesi 23’üncüsünü düzenlediği Türk Dünyası Günleri’nde muhteşem bir organizasyona imza attı.

    Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun ev sahipliği yaptığı “ Türk Dünyası Günleri” 23 ayrı cumhuriyetten katılım sağlayan dans ekipleri, sanatçılar ve basın tarafından da büyük ilgi gördü. 100’den fazla ekibin katılım sağladığı etkinlik 9-10-11 Haziran günlerinde Kastamonu Belediyesinin önünden kortejle başladı.

    Farklı cumhuriyetlerden gelen akademisyen hocalarımız  Türk Dünyası meraklıları ile buluşup eşsiz bir panel gerçekleştirdi. Türk tarihi, okçuluk, atçılık gibi bir çok konunun işlendiği panelde merak edilen bütün sorular kıymetli hocalarımız tarafından yanıtlandı.

    9 Haziranda kortej yürüyüşünde katılım sağlayan atlı ekipler, mehter takımı ve dans ekipleri Kastamonu Belediyesi önünde buluşup konser ve gösterilerle başladı.

    Geçit töreninin ardından Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ve davetliler, her yıl olduğu gibi ülkeleri temsil eden çadırların da yer aldığı eski Türk kültürüne uygun şekilde dizayn edilmiş stantları ziyaret ettiler.

    KASTAMONU’DA  CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL GÖRKEMLİ  BİR DRONE VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ YAPILDI

    Etkinlik alanında yerel sanatçıların konserlerinin yanı sıra katılımcı ülkelerden gelen ekiplerin sahne gösterilerini gerçekleştirdi.

    3 gün süresince 40 bin kişinin üzerinde kişinin izlediği organizasyonda Kastamonu halkı müziğe doydu.

    ALİ KINIK VE  KUBAT BU BÜYÜK ORGANİZASYONUN AÇILIŞ  GECESİNDE SAHNE ALDI

    İlk gün programı havai fişek gösterilerinin sonra Ali Kınık sahne aldı ardından sevilen sanatçı Kubat konseriyle sona erdi

    İkinci gün tekrar yapılan  havai fişek gösterisinin ardında bu kez sahneyi başka bir sevilen sanatçı Bengü devir aldı ve  görkemli bir gece yaşattı.

    Üçünü ve son günde Anadolu Ateşi muhteşem danslarını sergiledi. Ardından son dönemin sevilen genç seslerinden Burak Bulut & Kurtuluş Kuş bu büyük organizasyonun kapanışını gerçekleştirdiler.

    TÜRK DÜNYASI’NI BİR ARAYA GETİREN EN BÜYÜK ETKİNLİK

    Türk Dünyası Günleri resmi açılış seremonisinde bir konuşma yapan  Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu bu hazırlık aşamasında Türk dünyası ve kültürünün bugüne kadar bu kadar büyük bir etkinlikte bir araya gelmediğini belirterek “Kadim şehrimiz Kastamonu bugün tarihine geçecek bir etkinliğe 23. kez ev sahipliği yapıyor. Milli mücadelenin olmazsa olmaz şehri, istiklal madalyalı tek ilçeye sahip Kastamonu bu özellikleri ile böyle bir buluşmanın yapılabileceği en uygun platform olarak öne çıkıyor. Bu yıl Cumhuriyetimizin  100. Yılı sebebiyle, devam ettirdiğimiz deneyimi çok daha geniş kapsamıyla hayata geçirmek istedik.  Buraya uzak, yakın bir çok bölgeden gelen  misafirlerimiz oldu. .Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğimizi  her yıl daha da fazla katılım ile tekrarlamayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.