DOLAR 32,3631
EURO 34,7837
ALTIN 2395,749
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk mimarlığının Oscarı TürkSMD 14’üncü Mimarlık Ödülleri sahiplerini buluyor

    Türk mimarlığının Oscarı TürkSMD 14’üncü Mimarlık Ödülleri sahiplerini buluyor
    22.09.2021
    A+
    A-

    TürkSMD 14’üncü Mimarlık Ödülleri, 5 Ekim’de sahiplerini buluyor. Cosentino’nun ana sponsorluğunu üstlendiği ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin organize ettiği etkinlikte, toplam 5 kategoride ödül verilecek.

    Türk mimarlığının Oscarı sayılan “TürkSMD 14’üncü Mimarlık Ödülleri”, bu yıl Mimarlık Haftası’nda Ankara’da yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

    Cosentino’nun ana sponsorluğunda, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından düzenlenecek etkinlikte; TSMD Büyük Ödülü, TSMD Yapı Ödülü, TSMD Basın Yayın Ödülü, TSMD Mimarlığa Katkı Ödülü ve TSMD Jüri Özel Ödülü olmak üzere toplam 5 kategoride ödül verilecek.

    Ankara Pia Sera’da düzenlenecek törende, mimarlık ofislerinin yanı sıra yapı sektöründe yer alan yatırımcı, müteahhit, mühendis-müşavir ve yapı malzemesi üreticileri gibi farklı paydaşlar bir araya gelecek. Yapı sektörü için seçkin bir buluşma özelliği taşıyan etkinlikte kamu kurumları, akademisyenler ve yerel yönetim temsilcileri de yer alacak.

    Ödül gecemiz için gerekli hazırlıkları tamamladık

    Bu sene 14’üncüsünü düzenledikleri mimarlık ödülleri için heyecanlı olduklarını dile getiren TürkSMD Başkanı Ali Osman Öztürk, “TürkSMD olarak mimarlık mesleğinin öne aldığı değerlerin yaygınlaşması, mimarlık kültürünün ve mimarlık mesleğinin uygulanmasının geliştirilmesi için çabalıyoruz. Bu kapsamda yapı sektöründeki sistem ve standartların yükselmesi, kentsel çevre bilincinin oluşması ve yapı sektörünün gelişmesi için 30 yılı aşkın süredir çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İki yılda bir düzenlenen ödül gecemiz için gerekli hazırlıkları tamamladık. Ödüller, gala gecemizde sahiplerini bulacak” dedi.

    Mimarlık hayal gücü kullanılarak yapılan önemli bir meslek

    Etkinliğin ana sponsoru Cosentino Türkiye Ülke Direktörü Alper Şensan, “Gündelik hayatın koşuşturması içinde fark edilmese de hayatımızın her anına dokunan kişidir ‘Mimar’. Hayata geçirdikleri tasarımların yarattığı ekosistem içinde yaşıyoruz ve esasen yaşantılarımızın güzelleşmesi, kolaylaşması veya tam tersi şekilde özensiz tasarımlar ile zorlaşmasının altında her zaman mimari yatmaktadır. Başarılı bir mimarın hayalinden gerçeğe dönen mekanların, insan hayatına katkısı yadsınamaz. Cosentino olarak bizler de mimarların elini güçlendirmek, tasarımlarının gerçeğe dönüşmesinde katkıda bulunmak, dolayısıyla yaşantılarımızı güzelleştirmek için çalışıyor ve bu eksende ürünler geliştiriyoruz. Birbirinden başarılı projelerin öne çıkması adına düzenlenen TürkSMD 14’üncü Mimarlık Ödülleri’ne ana sponsor olduğumuz için mutluyuz. Yarışacak olan şahane projelerin yaratıcılarını şimdiden tebrik ederim ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.