DOLAR 32,5752
EURO 35,0057
ALTIN 2432,538
BIST 9778,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk mühendislik gücünü globale taşıyacak

    Türk mühendislik gücünü globale taşıyacak
    05.12.2022
    A+
    A-

    Yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan Infinidium Technologies, iş dünyasının ve kentlerin değişken dinamiğini doğru tespit ederek ihtiyaca uygun ve sürdürülebilir teknolojiler geliştiriyor. Güvenlik, haberleşme, taşımacılık, çevre ve toplu ulaşım teknolojileri başta olmak üzere birçok alanda inovatif ürün ve yazılımlar geliştiren şirket gerek yurt içinde gerekse yurt dışı pazarlarda yıl boyunca önemli projelere imza attı. Yeni dönemde bilgi iletişim teknolojileri alanında genişlemeyi sürdüreceklerini vurgulayan Infinidium Technologies CEO’su Berk Ündeğer, bu seneyi agresif bir büyüme ile kapatarak 2023 yılına hızlı bir giriş yapmayı hedeflediklerini belirtti.

    Çeyrek asra yaklaşan tecrübesiyle global trendlere uygun ileri teknolojiler geliştiren ve her geçen gün büyüyen Ar-Ge ekibiyle inovatif projeler üreten Infinidium Technologies, 2022 yılını beklentilerin üzerinde bir büyüme oranı ile kapatarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye’nin 100. yılında da büyüme ivmesini arttıracağını öngören şirket, yurt dışı çalışmalarına hız vermeye hazırlanıyor. Ülkemizin 2022 yılında savunma sanayi sektörüne liderlik ettiğinin altını çizen Infinidium Technologies CEO’su Berk Ündeğer, 2023 yılında savunma sanayiine odaklanarak sektöre özel patentli teknoloji ve projeler de geliştireceklerini açıkladı.

    2022 yılında rekor büyüme elde edildi

    Rekabetin üst seviyede olduğu ve hareket alanının yerelden öte globale kaydığı teknolojik yazılım sektöründe fark yarattıklarını ifade eden Berk Ündeğer; “Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü her geçen yıl potansiyelini bir üst noktaya taşıyor. Öyle ki, geçen sene pazarın büyüklüğü 265,9 milyar TL’ye (29,9 milyar USD’ye) ulaştı. 2021 yılında toplam sektör büyüklüğü dolar bazında yüzde 7 oranındaydı, sektörün toplam ihracatı ise yine dolar bazında yüzde 30’un üzerinde bir artışla geçen seneyle paralellik gösterdi. Sadece 2017-2021 yılları arasında sektörün TL bazındaki yıllık ortalama yüzde 23’lük büyümesine baktığımızda bile çok önemli bir yol kat ettiğimizi söyleyebiliriz. Tüm bu verilere paralel olarak pazardaki olgunluk seviyesi artıkça rekabetin de arttığını gözlemliyoruz. Biz Infinidium Technologies olarak bu ekosistemde hizmet anlayışımızdaki farklılığımızla öne çıkıyoruz. Üretim, uygulama, kullanılan malzeme, işçilik, bakım ve servis sonrası hizmetler gibi tüm alanlarda bütüncül bir hizmet sunduğumuz için farklı bir noktada konumlanıyoruz ve bu sebeplerle de sektörde tekiz diyebiliriz. 365 derece hizmet anlayışımızla akıllı şehirlerden savunmaya, ulaştırmadan perakendeye kadar geniş bir portföyde hizmet veriyoruz. Bu durum tercih edilebilirliğimizi artırarak piyasadaki hızlı yükselişimize ivme kazandırıyor. Sonuç olarak 2022 yılını agresif bir büyüme ile kapattık” şeklinde konuştu.

    2023’te savunma sanayiine odaklanacak

    Bugüne kadar hizmet verdikleri pek çok farklı alana ek olarak 2023 yılında odaklarına savunma sanayiini alacaklarını söyleyen Ündeğer; “Geliştirdiğimiz ürünlerin en efektif yanı farklı sektörlerde kullanılabiliyor olması… İmza attığımız sistemleri esnek hale getirebildiğimiz için projenin detayına bağlı olarak terzi usulü hizmet sunabiliyoruz. Bu noktada halihazırda savunma sanayiinde kullanılan teknolojilerimiz mevcut ancak ülkemizde önemi ve stratejik etkileri giderek artan bu alanda daha belirleyici bir rol üstlenmek istiyoruz. Görüldüğü üzere ülkeler bulundukları coğrafi bölgelerin özelliklerine göre çeşitli konularda öne çıkmaya başladı. Türkiye 2022 yılında savunma sanayii konusunda bulunduğu bölge özelinde lider rolü üstlenerek önemli bir atılımda bulundu. Biz de ülkemizin yakaladığı bu ivmeyi destekleyebilmek adına savunma sanayii için patentli teknolojiler ve projeler geliştireceğiz” dedi.

    Yeni yılda yine agresif olarak büyümeyi ve ihracatı büyütmeyi hedefliyor

    Şirketin 2023 yılı hedeflerine de değinen Ündeğer; “Ülkemizin 100. yaşını kutlayacağımız 2023 yılı için hedeflerimiz de hayallerimiz de çok büyük. Öncelikle hem yurt içinde hem de yurt dışında çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Kendimize ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile yüksek bir büyüme hedefi koyduk, bu hedefe ulaşabilmek adına çalışmalarımızın yol haritasını çizdik. Şu an için ihracatımız ciromuzun yaklaşık yüzde 30’unu oluşturuyor, 2023 yılında bu oranı daha da yukarı çekmeyi hedefliyoruz. İşimizin omurgasını oluşturan Ar-Ge yatırımlarımız da son hızıyla sürecek. Hizmet portföyümüze değer katacak yeni yazılım ve ürünler ekleyeceğiz. Aynı şekilde büyümemize paralel olarak istihdamda da büyümeyi ve yolumuza yeni ekip arkadaşlarıyla daha güçlü ilerlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

    Hedef global mühendislik firması olmak

    Yerli ve milli bir teknoloji ve mühendislik şirketi olarak rotalarını yurt dışı pazarlarına çevirdiklerini belirten Berk Ündeğer; “Infinidium Technologies olarak; veriyi işleme, kaydetme ve yönetme ile ilgili ihtiyacı olan tüm firmalara hizmet sunabiliyoruz. Bu esnekliği kullanarak uluslararası pazarlarda Türk mühendislik gücünü göstermek ve globalleşme hedefimize ulaşmak istiyoruz. Şu anda Amerika, Dubai ve Romanya’da bulunan ofislerimizde çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Yurtdışı ofislerimizle büyümeyi sürdürerek bilgi ve iletişim teknolojileri alanında Türkiye’nin stratejik konumunu farklı bir noktaya taşımayı amaçlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

    Infinidium Technologies Hakkında

    Yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan Infinidium Technologies, 1994 yılından bu yana ticaret dünyasının ve kentlerin değişken dinamiğini doğru tespit ederek ihtiyaca uygun, sürdürülebilir, dinamik ve geleceği belirleyen ürünler geliştiriyor. Grup çatısı altında yer alan 800 kişilik ekibi ile özgün donanım ve yazılım üretimi gerçekleştiren, teknolojik buluş ve patentlere sahip, Türkiye’ye katma değerli ürünler kazandıran bir mühendislik firması olarak öne çıkıyor. Şirket, 25 yılı aşkın süredir gelişen mühendis ekibi ile IoT, sürdürülebilir gelecek için güvenlik, haberleşme, taşımacılık, çevre, toplu ulaşım teknolojileri başta olmak üzere birçok alanda ürün ve proje geliştiriyor. Ayrıca uçtan uca mühendislik projeleri, özel yönetim ve endüstri çözümleri ile sektörlere yeni stratejiler, yönetim kabiliyetleri ve istatistiksel veriler sunan Karakutu Telemetri (Olay Kaydedici), Güvenli Sürüş Sistemi, Endüstriyel Bilgisayar, Görüntü İşleme Teknolojileri, Akıllı Kameralar, Mobil UPS, Ses Sistemleri, Yolcu- Sürücü Bilgilendirme Sistemleri, İnteraktif Görüntü İşleme, Bilgi/Eğlence donanımları ve yazılımları gibi pek çok ürünü ile anahtar teslim projeler gerçekleştiriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.