DOLAR 32,5899
EURO 34,7957
ALTIN 2406,85
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk Prysmian Kablo’nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu üst üste 9. yılda da artış gösterdi

    Türk Prysmian Kablo’nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu üst üste 9. yılda da artış gösterdi

    Türk kablo sektörünün tek halka açık şirketi Türk Prysmian Kablo’nun 2019 “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu” açıklandı. Bu yıl da kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem ile çalışmalarını istikrarlı bir şekilde sürdüren Türk Prysmian Kablo’nun “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu” 2019 yılında, 100 üzerinden 93,29 olarak güncellendi.

    Kurumsal Yönetim İlkelerine uyumu her sene Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yetkilendirilmiş derecelendirme kuruluşları tarafından incelenen Türk Prysmian Kablo’nun, 2019 yılı “Kurumsal Yönetim Derecelendirme” notu açıklandı. Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri firması tarafından hazırlanan çalışmada Türk Prysmian Kablo’nun “Kurumsal Yönetim Derecelendirme” notu, 1,53 puanlık artış ile 100 üzerinden 93,29 olarak güncellendi.

    “Kurumsal Yönetim Derecelendirme” performansında üst üste 9 yıl boyunca gösterdiği artış ile istikrarlı çalışmalarının karşılığını alan Türk Prysmian Kablo, 93,29 notu ile Borsa İstanbul A.Ş. Kurumsal Yönetim Endeksi’nde en üst düzeydeki yerini korudu.

    Türk Prysmian Kablo, değerlendirme yapılan dört alanda da yüksek not alarak, kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önemi gözler önüne serdi. ‘Pay Sahipleri’ değerlendirmesinde 95,36 alırken; ‘Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık Notu’ 94,79; ‘Menfaat Sahipleri’ notu 92,40 ve ‘Yönetim Kurulu’ notu 91,12 oldu.

     

    “Sektördeki tek halka açık şirketiz”

    Türk Prysmian Kablo’nun CEO’su Cinzia Farisè ise şunları söyledi; “Kurumsal Yönetim Derecelendirme notumuz kurumsal yönetim ilkelerine verdiğimiz önemi ve bu önem doğrultusunda istikrarlı bir şekilde çalışmalarımızı yürüttüğümüzü ortaya koyuyor. Yıllar bazında baktığımızda derecelendirme notumuzun tutarlı bir şekilde artış ivmesi gösterdiğini görüyoruz. 93,29 ile en yüksek not aralığında güncellenen uyum performansımız Türk Prysmian Kablo’nun SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne büyük ölçüde uyum sağladığını, tüm politika ve önlemleri uygulamaya aldığını, şirketin yönetim ve iç kontrol mekanizmalarının etkin bir şekilde işlediğini gösteriyor. Türk kablo sektöründe halka açık tek şirket olarak kamuoyuna, iş ortaklarımıza ve paydaşlarımıza, çalışanlarımıza ve müşterilerimize karşı sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ediyor ve eşitlikçi, şeffaf, sorumlu ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışıyla faaliyetlerimize devam ediyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.