DOLAR 32,5951
EURO 34,7946
ALTIN 2501,68
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk yapı sektöründen Etiyopya Yapı ve İnşaat Fuarı’na yoğun ilgi!

    Türk yapı sektöründen Etiyopya Yapı ve İnşaat Fuarı’na yoğun ilgi!
    22.05.2019
    A+
    A-

    Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden olan Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa 9 – 12 Ekim 2019 tarihleri arasında 10. Uluslararası Yapı, Çelik, Yapı Malzemeleri ve Altyapı Fuarı’na hazırlanıyor. Fuarı düzenleyen Expotim’in Genel Müdürü Çağatay Erşahin, “Türkiye’nin Etiyopya’ya yaptığı ihracatın yarısını yapı malzemeleri oluşturduğu için Türk yapı malzemeleri sektöründen fuara yoğun talep var” dedi.

    Türkiye’nin fuar organizasyonlarının etkin ismi Expotim, Etiyopya’nın başkenti AddisAbaba’da Uluslararası Yapı, Çelik, Yapı Malzemeleri ve Altyapı Fuarı’nın kapılarını 10’uncu kez açmaya hazırlanıyor. Özellikle Afrika ülkelerindeki önemli fuarların mimarı olan Expotim’in 9-12 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenleyeceği bu fuar, Türkiye’nin Etiyopya yapı sektörüne en prestijli ihracat kanalı olarak öne çıkıyor.

    AddisBuild Uluslararası Yapı, Çelik, Yapı Malzemeleri ve Altyapı Fuarı, mimarlar, mühendisler, emlak müşavirleri, teknisyenler, satın alma yöneticileri, proje geliştiriciler, bina yöneticileri, tesis yöneticileri, fabrika müdürleri, hizmet yönetimi, enerji danışmanları, müteahhitler, yatırımcılar, elektrik kurumları, devlet yetkilileri ve üreticilerden oluşan çok geniş sektör profesyonellerini bir araya getiriyor.

    Türkiye’nin ihracatının yarısını yapı sektörü oluşturuyor

    Türkiye’nin Etiyopya’ya yaptığı 338 milyon dolarlık ihracatın 170 milyon dolarlık bölümünü yani yarısını Türk yapı malzemeleri sektörünün ihraç ettiği ürünler oluşturuyor. Bu açıdan bakıldığında AddisAbaba Uluslararası Yapı, Çelik, Yapı Malzemeleri ve Altyapı Fuarı, Türk firmalarına Etiyopya’ya ihracat yapmak için büyük bir fırsat sunuyor.

    Geçen yıl nitelikli 84 firmanın katıldığı fuarı 11 ülkeden 6 bini aşkın profesyonel ziyaret etti. Expotim Uluslararası Fuar Organizasyonları Genel Müdürü Çağatay Erşahin, “Bu yıl talebin oldukça yoğun olduğunu gözlemliyoruz. Etiyopya altyapı yatırımlarına önem veren hızla gelişmekte olan bir ülke.2018 yılında yakaladığı yüzde 7,7’lik büyüme ile dünyanın en hızlı büyüyen 3. ülkesi olan Etiyopya sadece Türk yatırımcılar için değil, diğer uluslararası yatırımcılar için de cazibe merkezi haline geldi. Bu yıl fuara gelecek ziyaretçi sayısının 7 bini bulmasını bekliyoruz. Çünkü Etiyopya, inşaat ürünleri ve inşaat makinelerinin tamamında dışa bağımlı. Bu durum AddisBuild Uluslararası Yapı, Çelik, Yapı Malzemeleri ve Altyapı Fuarı’nı öne çıkartan bir başka etken” diye konuştu.

    Etiyopya COMESA üyeliği sayesinde gelişmekte olan 20 Afrika ülkesi ile serbest ticaret hakkı bulunması sebebiyle de yatırımcılara Afrika’nın kapılarını açıyor. Etiyopya’da 30 bin kişilik istihdam sağlayan 225 Türk firması bulunuyor. Ülkenin sahip olduğu cazip ticaret ortamı nedeniyle bu sayısının her geçen gün artmakta olduğu gözleniyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.