DOLAR 32,586
EURO 34,7769
ALTIN 2507,735
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TÜRKÇİMENTO 2002’denbu yana 500’den fazla genç mimarın hayatına dokundu

    TÜRKÇİMENTO 2002’denbu yana 500’den fazla genç mimarın hayatına dokundu
    30.05.2023
    A+
    A-

    TÜRKÇİMENTO’nun 2002 yılından bu yana düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu’23 bu yıl Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde 23 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında Edirne’de gerçekleşecek. Programa, üniversitelerin mimarlık bölümünde okuyan ve 4. sınıfa geçen öğrenciler başvurabilecek.

    Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren ve TÜRKÇİMENTO’nun 2002 yılından bu yana düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu Programı’nın 19’uncusu Trakya Üniversitesi’nde yapılacak. 23 Temmuz -1 Ağustos 2023 tarihleri arasında Limak Çimento, Çimentaş Çimento ve Chryso (Saint Gobain) sponsorluğuyla düzenlenecek program, üniversitelerin mimarlık bölümünde okuyan ve 4. Sınıfa geçen öğrencilere açık olacak. Yaz okuluna 5 Haziran 2023’e kadar TÜRKÇİMENTO web sitesinde başvurulabilir.

    Akademik Danışmanlığını Prof. Dr. Didem Baş’ın, Küratörlüğünü Sacit Arda Karaatlı’nın, moderatörlüklerini Pınar Kesim, Can Tamirci ve Mehmet Ali Gasseloğlu’nun yapacağı Betonart Mimarlık Yaz Okulu’23, bu yıl Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde “non-negotiable” temasıyla Edirne’de gerçekleşecek.

    Program, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversitelerden seçilen ve mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, endüstri ürünleri tasarımı bölümlerinde 4. sınıfa geçen öğrencilere beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı tanıma fırsatı verecek. BETONART Mimarlık Yaz Okulu, etkinliğin son günü öğrencilerin yaptığı eserlerin sergilenmesi ve sertifika dağıtımıyla tamamlanacak.

    Ülke ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra toplumsal kalkınmada etkin rol oynayan ve geleceğin mimarlarının sektörle tanışmasına öncülük eden TÜRKÇİMENTO, BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nu 2002 yılından beri düzenliyor. TÜRKÇİMENTO, güçlü ve sektör için büyük önem taşıyan bu alanda yaz okulu programıyla bugüne kadar 500’den fazla genç mimara ulaştı. Beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı olarak tanıtma imkanı sunan bu program, birçok üniversitede mimarlık ve iç mimarlık bölümleri için şantiye stajı olarak kabul ediliyor.

    ETKİNLİĞİNTEMASI “NON-NEGOTIABLE”

    Küratör Sacit Arda KARAATLI non – negotable, beton imalatının pazarlığa konu olamayacağından yola çıkarak bu seneki etkinliğin temasını şöyle açıklıyor:

    “Her sene beton imalatının sınırlarını bir adım ileri götürmeye odaklanan bu etkinlik bu sene perspektifini orijin noktasına döndürüyor. En temelde bu iş nasıldı? bunu hatırlamamız gerekiyor.

    Kulaktan kulağa gelen bir bilginin son kertede doğruluğundan ve özgünlüğünden büyük ölçüde kayıplar vermesi gibi, betonarme inşaatın aktörlerinin ustalarından görerek yapmaya alışageldikleri imalat yöntemlerinin teknik ve etik yeterlilik noktasında nerede durduğunu anlamamız önemli.

    Lisans eğitiminde öğretilen steril ve ideal doğrular ile gerçek hayattaki dağınık ve mesuliyeti yüksek yanlışlar arasında pratik ve tecrübeye dayalı bir dizi deney gerçekleştireceğiz. En önemli kazanım bu yanlışların pazarlığa açık olmadığını yaparak ve ederek öğrenmek olacak.”

    GENÇLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

    Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nu 2002 yılından bu yana hayata geçiren TÜRKÇİMENTO, güçlü ve sektör için büyük önem taşıyan bu alanda bugüne kadar 500’den fazla genç mimara ulaşmayı başardı.

    Etkinlikle ilgili TÜRKÇİMENTO’dan yapılan açıklamada, “TÜRKÇİMENTO olarak 2002’de bu program için yola çıkarken gençlerin, teorik eğitimleri uygulamaya taşımasına imkan sunmayı ve sektör öncüleriyle bir araya gelmelerini amaçladık. TÜRKÇİMENTO olarak, ekonomik rakamların, büyüme oranlarının ötesine bakmaya topluma katkı sağlamaya; enerjileri ve çalışma azimleriyle fark yaratan gençlerin yanında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz” değerlendirmesi yapıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.