DOLAR 32,3096
EURO 35,06
ALTIN 2278,504
BIST 8961,1
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TÜRKÇİMENTO, sektörün ilk sanal konferans ve fuarını düzenliyor

    21.04.2021
    A+
    A-

    Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanında öncülük etmeyi amaçlayan TÜRKÇİMENTO, 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı “DIGITALCEM”i gerçekleştiriyor. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka açılış konuşmasında sektöre inovatif düşünce ile yön vermeyi hedeflediklerini dile getirdi

     

    Çimento sektörünün çatı birliği TÜRKÇİMENTO’nun yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanında öncülük etmek amacıyla düzenlediği, sektörün ilk sanal konferans ve fuarı “DIGITALCEM” 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılıyor.

     

    DIGITALCEM’in açılışında konuşan TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, sektöre inovatif düşünce ile yön vermeyi hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:

    “TÜRKÇİMENTO olarak  içerisinde bulunduğumuz pandemi ile yaşanan dönüşüm ve belirsizlik ortamında daha inovatif düşünerek zorlukların üstesinden gelmeyi hedefliyoruz. DIGITALCEM etkinliğimizle de stratejik önceliklerimizden olan dijitalleşme alanında inovatif düşünerek, içerisinde bulunduğumuz şartlarda daha fazla etkileşime imkan sağlamak amacıyla bir ilke imza atıyoruz. Bu öncelik doğrultusunda yeni teknoloji kullanımı ve inovasyonun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

     

    Sektörün Karbon Yol Haritası Yıl Sonunda Açıklanacak

    Birlik olarak sürdürülebilirliğin üstlenilen en önemli sorumluluklardan biri olduğunun altını çizen Dr. Tamer Saka, TÜRKÇİMENTO olarak sektörümüzün sürdürülebilirlik çerçevesindeki çalışmalarına öncü olma hedefiyle Avrupa Birliği iklim ve çevre politikalarını, Türkiye çimento sektörünün uyum sürecini de yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda 2020 yılı sonunda “Türk Çimento Sektörü Karbon Yol Haritası” projesini başlattık. Türkiye’deki neredeyse tüm çimento fabrikalarının sera gazı salım verilerini inceleyip, Türkiye’ye sektörün yol haritasını sunacağız” dedi.

    “Gelecek için Sürdürülebilir Türk Çimentosu” ana teması ile düzenlenen bu yeni program serisinin alt tema başlıkları; Çimento Sektörü Sürdürülebilirlik Yaklaşımları, Döngüsel Ekonomi, Yeşil Ürün Çerçevesinde Sürdürülebilir ve Rekabetçi Üretim, Enerjide Yeşil Dönüşüm, Dijital Çimento, Yeşil Çimento, Gelişen Teknolojiler ve İnovasyon olarak belirlendi. Etkinlik sadece kayıtlı katılımcıların giriş yapabileceği dijital platform üzerinden devam ediyor.

     

    Ulusal – uluslararası katılımcılar ve firmalar ile Türkiye çimento sektörü yetkililerini platformda bir araya getiren DIGITALCEM etkinliğinde stantla yer alan 22 firma ve toplamda 332 katılımcı yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.