DOLAR 32,4916
EURO 34,9249
ALTIN 2433,633
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye, Avrupa’da İlk 5 boya üreticisi arasında

    Türkiye, Avrupa’da İlk 5 boya üreticisi arasında
    30.05.2023
    A+
    A-

    Bianca Boya Kurucu Ortağı Veysel Feyzoğlu, Türkiye’nin boya ve kaplama pazarında yüzde 2’lik payı bulunduğunu ve Avrupa’da ilk 5 boya üreticisi arasında yer aldığını belirtti. Feyzoğlu ayrıca ilk 4 boya üreticisinin de sırasıyla İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya olduğunu dile getirdi.

    Türk boya sanayinde yaklaşık 400’e yakın irili ufaklı firma olduğunu ve dünya standartlarında üretim ve ticaret yapan orta ve büyük nitelikte 20 işletmenin piyasayı domine ettiğine değinen Feyzoğlu, “Biz de bu firmalar içerisindeki ilk 10 firma arasındayız. Türkiye’de sektörde yıllık yaklaşık 950 bin ton boya kapasitesi var, bunun yaklaşık yüzde 70’i kullanılıyor” dedi.

    Hedefimiz yeni nesil dönüşüm boyamız ile Avrupa

    Yeni nesil dönüşüm boyası Bianca Stella ile iç pazarda çok güzel bir başarı yakaladıklarını ve asıl hedeflerinin Avrupa olduğuna dikkat çeken Feyzoğlu, “Avrupa’da ‘kendin yap’ modeli çok gelişmiş durumda, yapı marketler çok yaygın. Bu sebeple de ürünlerimiz yurtdışında da talep görüyor. Avrupa’ya tüm ürün gruplarımızla girmeyi planlıyoruz” dedi.

    Şu anda 20 ülkede faaliyetleri olduğunu ve mevcutta güçlü bulundukları Türki Cumhuriyetleri, Rusya, Gürcistan gibi bölgelere ihracat yaptıklarına değinen Feyzoğlu, “Türkiye’de bayi ve alt bayilerimizin toplam sayısı 1.200’e ulaştı.  Bu sayıyı 2023 yılında 1.500’e çıkarmayı, ihracat yaptığımız ülke sayısını ise 30’a yükseltmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.