DOLAR 32,3395
EURO 34,8608
ALTIN 2387,3
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’ de ilk yapay zeka destekli solo sergi: “Khakhane” (HAHANE)

    Türkiye’ de ilk yapay zeka destekli solo sergi: “Khakhane” (HAHANE)
    18.07.2023
    A+
    A-

    Türkiye’nin önde gelen sanat mekanlarından biri olan Duende Art Gallery, Stefan Ragimov’un Türkiyede’ki ilk solo AI fotoğraf sergisi “Khakhane” (HAHANE)’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

    Türkiye’de gerçekleşecek ilk yapay zeka destekli solo sergi olma özelliği de taşıyan sergi, Emine Özkarslıoğlu küratörlüğünde 21 Temmuz’da sanatseverlerle buluşacak.

    Sergi, Stefan Ragimov’un sanatsal yeteneği ve yapay zekanın sınırsız potansiyeliyle birleşerek, izleyicilere büyüleyici bir görsel deneyim sunmayı amaçlıyor.

    “Khakhane” sergisi, İran tarihindeki politik ve ekonomik kararların topluma yansımalarını görsel bir deneyimle sunacak. Sergide, yapay zeka destekli fotoğrafların yanı sıra, sanatçının orijinal fotoğrafları da yer alacak.

    Stefan Ragimov’un fotoğraf sanatı ve yapay zekanın gücüyle buluşturduğu “Khakhane” sergisi, Duende Art Gallery’de sanatseverleri büyüleyici bir yolculuğa çıkaracak.

    Duende Art Gallery’nin ev sahipliği yapacağı mekanda, Emine Özkarslıoğlu’nun öncülüğünde kurulan dekor ve Stefan Ragimov’un eşsiz sanatıyla bambaşka bir atmosfer yaratarak, izleyicilere yeni bir vizyonun kapılarını açmayı hedefliyor.

    Serginin VIP açılışı 21 Temmuz Cuma saat 21:00’de Efe Baydar’ın dans performansıyla birlikte gerçekleşecek. Tüm sanatseverler açılış sonrası 21 Ağustos’a kadar Duende Art Gallery’de sergiyi ziyaret edebilecek.

    Sanatçı Stefan Ragimov  Özgeçmiş:

    Barselona merkezli fotoğrafçı ve görsel sanatçı Stefan Ragimov, sanatın güzelliğine olan yoğun bağlılık duygusunu erken yaşlarda keşfetti. SSCB’nin Bakü şehrinde doğan Ragimov, Moskova ve İstanbul arasında büyüdü. Bu tarihi ve sanatsal şehirlerin sunduğu her detaydan ilham aldı. Lisans eğitimini Budapeşte Metropolitan Üniversitesi, Görsel Sanatlar Fakültesi’nde tamamladı. 2012 yılında, Stefan’ın odak noktası özellikle dijital teknolojinin ve post prodüksiyon tekniklerinin gelişimiyle birlikte fotoğrafa yöneldi. Melbourne, Budapeşte ve Buenos Aires arasında zamanını bölerken, fikirlerini, isteklerini, siyasi duruşunu ve ilgi alanlarını ifade etmek için çeşitli görsel sanat formlarıyla deneyler yaptı. Ragimov’un sanatı kimlik, kültürel tabular, cinsellik, Orta doğu ve eski Sovyet coğrafyasında süren sosyal/politik huzursuzluk gibi temaları keşfetmek üzerine yoğunlaşır. Portföyü, başarılı solo sergilere ve Not Human Sanat Haftası gibi saygın etkinliklere katılım gibi prestijli etkinliklerle doludur.

    2022 yılında eserleri Kuzey Avrupa’nın en büyük sanat fuarı olan Art Nordic 2022’de sergilenmiştir. Stefan Ragimov, sanatsal ifadenin sınırlarını aşmak için dijital teknikleri ve post prodüksiyon becerilerini kullanarak toplumsal normları sorgulayan düşündürücü görüntüler yaratır. Kendi kişisel deneyimlerinden beslense de, büyüdüğü ataerkil toplumun çerçevesinde güçlü isyankar imgeler sunarak sınırları aşar.

    Küratör Emine Özkarslıoğlu

    Duende Art Gallery

    ADRES: Fenerbahçe Mah. Itridede sok. No: 17/A Kızıltoprak, İstanbul

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.