DOLAR 32,2785
EURO 34,6321
ALTIN 2412,741
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye İMSAD, iki farklı uluslararası platformda sektörü temsil edecek

    Türkiye İMSAD, iki farklı uluslararası platformda sektörü temsil edecek
    14.12.2023
    A+
    A-

    İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, katılım sağladığı 2 yeni uluslararası platform aracılığıyla sürdürülebilirlik ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında yürüttüğü çalışmaları hızlandırmaya hazırlanıyor. Avrupa Teknoloji Platformu’na üye olarak inşaat malzemesi sanayisinin gelişimine verdiği katkıyı bir adım ileriye taşıyan Türkiye İMSAD, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne de (WEPs) imza atarak kadınların iş hayatındaki rolünü ve olanaklarını artırmaya yönelik faaliyetler yürütecek.

    Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), uluslararası üyelikleriyle faaliyetlerini genişletmeye ve sektörü global arenada temsil etmeye devam ediyor. Toplumu sürdürülebilir bir geleceğe taşımak ve inovatif yapıların rekabet gücünü artırmak amacıyla kurulmuş olan Avrupa Teknoloji Platformu’na (ECTP – European Construction Technology) yaptığı üyelik başvurusu kabul edilen Türkiye İMSAD, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs – The Women’s Empowerment Principles) de imzacısı oldu.

    Sürdürülebilirliğe ve toplumsal cinsiyet eşitliğine destek olacak 

    Avrupa’da yapı sektörünün karşılaştığı zorlukları belirleyerek stratejik araştırmalar yapan ve endüstrinin büyümesine ve daha sürdürülebilir bir geleceğe liderlik eden ECTP’ye üye olan Türkiye İMSAD, inşaat malzemesi sanayisinin AR-GE çalışmalarının Avrupa gündemi ile uyumlu bir şekilde gelişimi için çalışmalar yürütecek.

    Birleşmiş Milletler’in kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde ekonomik yaşamda yer alabilmesini sağlamak adına güçlenmesini hedefleyen WEPs’e de imza atan Türkiye İMSAD, toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemini vurgulamaya ve bu alanda fark yaratmaya devam edecek.

    Türkiye İMSAD, WEPs imzacısı olarak; kadınların iş gücüne katılım oranlarını artırmak için çalışmalar yapmayı, eğitimler düzenlemeyi, mentorluk ve vasıfsız kadın iş gücü talebinin yükseltilmesi yönünde politikaların oluşturulmasını sağlayacak faaliyetleri hayata geçirmeyi planlıyor. Ayrıca, kadınların düşük sosyal statülü işlerde çalışmasının önüne geçmek için negatif ayrımcılığa karşı önlemler almak ve kadın çalışanların iş hayatında gelişmelerini desteklemek için çaba gösterecek. Bu kapsamda, kadınların iş ve geçim olanaklarına erişimde erkeklerle aynı haklara sahip olmalarını sağlamak için işbirlikleri gerçekleştirmeyi planlayan Türkiye İMSAD, sektördeki kadın yönetici sayısını da artırmak için girişimlerde bulunacak.

    “Kadın çalışanların iş hayatındaki gelişimlerine destek olmaya odaklanıyoruz”

    Türkiye İMSAD’ın, 2 farklı uluslararası platformda sektörü temsil edecek olmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Bu yeni adımlarla sadece inşaat malzemesi sanayisinin gelişimine katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda uluslararası alanda toplumsal cinsiyet eşitliği ve sürdürülebilirlik gibi önemli konularda da aktif bir rol üstleniyoruz. ECTP’ye üyelik ile başlayan bu yolculuk, yapı sektörünün karşılaştığı zorlukları belirleyerek stratejik araştırmalar yapmak ve endüstrinin sürdürülebilir bir geleceğe liderlik etmesine yardımcı olmak adına önemli bir adımı temsil ediyor. Ayrıca, WEPs’e imza atarak kadınların iş gücüne katılımını artırmaya yönelik politikaların oluşturulmasına ve kadın çalışanların iş hayatındaki gelişimlerine destek olmaya odaklanıyoruz. Bu çerçevede, kadınların iş ve geçim olanaklarına erişimde eşitlik sağlama ve sektördeki kadın yönetici sayısını artırma konularında daha fazla çalışmalar yürüteceğiz. Türkiye İMSAD olarak, uluslararası alanda daha etkin bir şekilde sesimizi duyurarak, sürdürülebilirlik ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında daha fazla ilerleme kaydetmek için kararlıyız.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.