DOLAR 32,3847
EURO 34,6115
ALTIN 2386,072
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’de en sık görülen doğal afetler şiddetli yağış ve sel

    Türkiye’de en sık görülen doğal afetler şiddetli yağış ve sel
    08.01.2020
    A+
    A-

    İstanbul’u günlerdir etkisi altına sağanak yağış ve fırtına, ülkemizde yakın zamanda yaşanan doğal afetleri bir kez daha gündeme getirdi. Ciddi hasarlara ve buna bağlı maddi kayıplara yol açan selin olumsuz etkilerinden korunmak veya en aza indirgemek için alınabilecek önlemlerin başında ise sel bariyerleri geliyor. Türkiye’nin bariyer markası Arma Kontrol tarafından geliştirilen ve uygulanacak alana göre özel olarak üretilen yüksek teknolojili sel bariyeri, bina girişlerinden rampalara kadar pek çok noktada üst düzey güvenlik sunuyor. Sel bariyerleri ayrıca toprak kayması ve erozyon gibi doğal felaketlere karşı da kalkan görevi görüyor.

    İstanbul’dan Mersin’e pek çok şehri etkisi altına alan yoğun yağışlar, ülkemizde son yıllarda daha sık görülmeye başlanan sel felaketlerini yeniden gündeme taşıdı. Özellikle küresel iklim değişikliğinin etkileri son yıllarda Türkiye’de de gözle görülür bir şekilde artıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son olarak geçen yıl açıkladığı “2018 Yılı İklim Değerlendirmesi Raporu”na göre, Türkiye iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden en fazla etkilenen bölgelerden birinde yer alırken en sık görülen doğa olayları ise şiddetli yağış ve sel olarak sıralanıyor.

    Yaşanan sel felaketlerinde hasara uğramamak veya bu hasarı en aza indirgemek için birtakım önlemler almak mümkün. Bunların başında da sel bariyeri geliyor. Tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen ürünleriyle Türkiye’nin bariyer markası Arma Kontrol, sel bariyeri ile afete karşı etkin çözüm sunuyor. Konumlandırıldığı alanda sel ve taşkını önleyen yüksek teknolojili sel bariyeri; rampa sonlarında, eski dere yataklarında, dar sokaklarda kalan fabrikalarda, sitelerde, kamu kurum ve kuruluşlarında, özel tesis binalarında ve eğimli girişi bulunan garajlarda kullanılabiliyor. Sel bariyeri ayrıca, toprak kayması ve erozyon gibi doğal felaketlere karşı da kalkan görevi görüyor.

    Ölçüm ve analizlere göre özel üretim

    Sel bariyeri, Arma Kontrol tarafından yerinde yapılan ölçüm ve analizler sonucunda özel olarak üretiliyor. Uygulanacak alana göre yüksekliği, genişliği ve derinliği değişen bariyerde bulunan yağmur ve su sensörü ile loop dedektörü ise güvenlik önlemlerini üst düzeye taşıyor. Çalışma prensibi hidrolik – pnömatik olan sel bariyeri, olası bir elektrik kesintisi durumunda güneş enerjisi veya akü desteği ile kesintisiz çalışmaya devam ediyor. Sel bariyeri ayrıca, her türlü Access Kontrol Sistemi (GSM, OGS-HGS Sistemi, Kart Okuyucular vb.) ile de entegre çalışabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.