DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’de konut imarlı arsaların ortalama metrekare fiyatı 866 TL

    Türkiye’de konut imarlı arsaların ortalama metrekare fiyatı 866 TL
    02.02.2022
    A+
    A-

     

    Gayrimenkul sektöründe hareketlilik sürerken, arazi ve arsa fiyatları da artıyor. Endeksa. com’un güncel verilerine göre, 2021 sonu itibarı ile Türkiye genelinde konut imarlı arsaların ortalama metrekare fiyatı 866 TL, dükkan ve mağazaların ortalama metrekare satış fiyatı 6 bin 705 TL, plazalardaki ofislerin ortalama metrekare satış fiyatı ise 6 bin 814 TL oldu.

    Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa. com’un güncel verilerine göre, 2021 sonu itibarı ile Türkiye genelinde konut imarlı arsaların ortalama metrekare fiyatı 866 TL, dükkan/mağazaların ortalama metrekare satış fiyatı 6 bin 705 TL, plazalardaki ofislerin ortalama metrekare satış fiyatı ise 6 bin 814 TL oldu.

    Verileri değerlendiren Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt,  “2021 yılı zorluklara rağmen yılı iyi kapadı. Pandemi sonrası artan gayrimenkul hareketliliği sonucu stokun azalması, dolar kurundaki artış nedeniyle üretim maliyetlerinin de artması ve gayrimenkul fiyatlarındaki yüksek artış sektörün temel gündemini oluşturdu. Konut maliyetlerindeki artış ve stok düşüklüğü yatırımcıları arsa yatırımına yönlendirdi. Diğer taraftan pandemi ile birlikte uzaktan çalışmanın yaygınlaşması sonucu ile ofis talebi de düştü. Pek çok kurumsal firma ofis alanlarında küçülmeye gitti. Bunun sonucu olarak ofis olarak üretilen gayrimenkullerin konut olarak kullanıma uygun hale getirilerek dönüştürülmesi gündeme geldi.

    Pandemi sonrası ticari gayrimenkul tarafında,  ofis piyasasında düşen talebe karşın lojistik merkezlerine olan talebin önemli ölçüde arttığını görüyoruz. E-ticaretin daha fazla kullanılması, hızlı teslimat markalarının yaygınlaşması ve Türkiye’nin Uzakdoğu’ya alternatif önemli bir lojistik merkezi olarak öne çıkması bunun en önemli sebepleri. Tüm bu koşullar göz önünde bulundurulduğunda 2022 yılının da gayrimenkul sektörü açısından hareketli geçeceğini söylemek mümkün. “ dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.