DOLAR 32,4376
EURO 34,7932
ALTIN 2433,504
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’de yaşayan yabancıların artışı sağlık sigortası sektörüne yansıdı

    Türkiye’de yaşayan yabancıların artışı  sağlık sigortası sektörüne yansıdı
    16.03.2019
    A+
    A-

    Türkiye’de oturma izni almak isteyen yabancıların sayısındaki artış sağlık sigortası sektörüne yansıdı. Yabancıların sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu, son 5 yılda prim üretiminde yüzde 87 artış olmasını sağladı. Demir Hayat Genel Müdürü Viktor Hodara, sektörün önemli bir potansiyelle karşı karşıya olduğunu söyledi.

    Türkiye’de ikamet etmek isteyen yabancıların sayısı her geçen yıl artış gösteriyor. Ülkemizde oturma izni almak isteyenlerin artışı sigorta sektörüne de olumlu yansıyor. 11 Nisan 2014 yılında yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, ülkemizde ikamet eden veya etmek isteyen tüm yabancıların özel yabancı sağlık sigortası yaptırması zorunlu hale gelmişti. Bu yönetmelik ile birlikte ülkemizde son 5 yılda, kısa dönemli veya uzun dönemli; yabancıların ikamet izni alabilmesi için bu sigortanın yaptırılması gerekli.

    Türkiye’de sağlık sigorta sektörünün öncü şirketlerinden Demir Hayat, poliçe hizmetleri arasında yabancılara özel sağlık sigortası hizmetini sunuyor. Türk vatandaşı olmayan ancak ülkemizde ikamet izni almak isteyenler Demir Hayat sigorta ile Türkiye’deki yaşantıları süresince sağlığını güvence altına alabiliyor.

     

    YABANCILAR YÜZDE 132 ARTTI, SEKTÖR YÜZDE 87 BÜYÜDÜ

    Demir Hayat Ceo’su Viktor Hodara, ülkemizde ikamet etmek için oturma izni talep edenlerin sayısının her geçen yıl arttığını söyledi. Yabancılar Özel Sağlık Sigortası yasasının yürürlüğe girdiği 2014 yılından bu yana oturma izni almak isteyen veya alan ülkemizdeki yabancıların sayısının yüzde 132 arttığını belirten Hodara, bu artışın sigorta sektörüne olumlu yansıdığını anlattı ve “2014 yılı Aralık ayındaki sektör prim üretimi 91 milyon TL iken 2018 yılının Aralık ayı prim üretimi ise 170 milyon TL’ye çıktı. Bu durum sektörümüzde de yüzde 87 artış olmasını sağladı” dedi.

    2018 yıl sonu itibarıyla Türkiye’de ikamet izni ile bulunan kişi sayısının 883 bin 796 kişi olduğuna dikkat çeken Viktor Hodara, sağlık sigortası sektöründeki yeni kaynak potansiyeline vurgu yaptı ve sigorta sektörü için 2018 yılında Yabancılar için Sağlık Sigortası branşının hacminin 170 milyon TL olduğunu söyledi. Hodara, “Tüm bu veriler bize, sektörümüzün önümüzdeki yıllar için ne kadar önemli bir potansiyelle karşı karşıya olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

    Demir Hayat olarak Yabancılar Özel Sağlık Sigortası ürününde diğer sigorta şirketlerine nazaran rekabetçi fiyatlar sunabildiklerinden de bahseden Viktor Hodara, İkamet izni almak isteyen yabancı uyruklu bir kişinin Demir Hayat’da ödemesi gereken ortalama prim ücretinin 125 TL’den başladığını sözlerine ekledi.

    Demir Hayat Yabancı Uyruklular Sağlık Sigortası Teminat kapsamında neler var?

    0 – 65 yaş arasındaki ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden yabancı uyruklu kişilerin yararlanabileceği sigorta süresi içerisinde; yaşanan hastalık veya kaza halinde, bu ürüne özel anlaşmalı sağlık kurumlarında gerçekleşen tanı ve tedavilere ait sağlık harcamaları karşılanıyor.

    Demir Hayat , Yabancı Uyruklular Sağlık Sigortası ile, hastalık veya kaza durumunda oluşabilecek muayene, tedavi ve bakım giderlerine, ayakta ve yatarak tedavi kapsamında teminat veriyor. Demir Hayat Sigorta ile tüm anlaşmalı sağlık kurumlarında yatarak tedavi teminatı limitsiz, anlaşmalı olmayan sağlık kurumlarında ise yıllık 20.000 TL limit ve %20 sigortalı katılım payı ile karşılanıyor. Ayakta tedavi giderleri ise yıllık 2.000 TL limit ve  %40 sigortalı katılım payı ile karşılanır.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.