DOLAR 32,4844
EURO 34,9109
ALTIN 2431,754
BIST 9787,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin dev kozmetik firması Amerika pazarında

    Türkiye’nin dev kozmetik firması Amerika pazarında
    09.10.2018
    A+
    A-

     

    Kozmetik ve kişisel bakım sektöründe doğrudan satış kanalı ile büyümeyi sürdüren Farmasi 2018 yılının son çeyreğinde yatırımlarına devam ediyor. Yıllık 500 milyon adet üretim gerçekleştiren Farmasi, Amerika pazarına girmek için hazırlıklarını tamamladı.

     1952 yılında temelleri atılan kozmetik ve kişisel bakım markası Farmasi’nin başarısı sınırları aşmaya devam ediyor. İstanbul Ömerli’de bulunan fabrikasıyla Avrupa’nın en büyük entegre kozmetik üreticisi olan ve 25 ülkede faaliyet gösteren Farmasi, Amerika pazarına Miami’den adım atıyor. 30 kişilik bir ekiple Miami’de yer alacak Farmasi 5 yıl içinde Amerika’da üretime geçmeyi hedefliyor.

    50 milyon dolarlık yatırım planlanıyor

    Amerika pazarına ilk olarak sağlıklı ve doğal ürünlerle açılmaya hazırlanan Farmasi, fabrika yatırımı için uygun olan zemini sağlayarak 50 milyon dolarlık bir bütçe ayırmayı hedefliyor.

    Farmasi Yönetim Kurulu Üyesi Emre Tuna, Amerika pazarında ilk yıl 100 bin girişimciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor. 2019 yılında Rusya ve Almanya, Avusturya, Tayland ve Meksika pazarlarına açılmak üzere çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Farmasi Yönetim Kurulu Üyesi Emre Tuna, “25 ülkede direkt olarak yer alıyoruz. 125 ülkeyle ticari ilişkiler içerisindeyiz. 500 milyon TL ihracat gelirimiz ile yurt dışına daha fazla yatırım yapmamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

    2018 yılı içerisinde mevcut fabrikaya 50 milyon TL yatırım gerçekleştiren Farmasi seneyi 2 milyar TL ciro ile tamamlıyor. Cirosunu çift haneli olarak devam ettirmeyi hedefleyen Farmasi 2019 yılı içerisinde sporcular için protein tozları üretmek üzere 15 milyon TL’lik ek yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.