DOLAR 32,369
EURO 34,7971
ALTIN 2394,862
BIST 10261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin en büyük konut projelerinde artık Prowin var

    Türkiye’nin en büyük konut projelerinde artık Prowin var
    13.11.2023
    A+
    A-

    Toplu konut, kentsel dönüşüm projeleri ve alt sektörlerin canlanmasıyla 20 yılı aşkın süredir Almanya’ya ihracat yapan Proplastpvc, Prowin markasıyla yeniden iç piyasaya yöneldi. Firma, dev projelerden gelen talebi karşılamak için tam kapasite üretime geçti.

    Proplastpvc AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onursal Kocatepe, “İnşaatların en temel unsurları kapı ve pencerelerdir. İnsanların en büyük tercihleri; güven içinde, gürültüden, soğuktan ve sıcaktan etkilenmeden evlerinde oturmaktır. Yüksek standartlı ürünlerimizle bunu sağladığımız için tercih ediliyoruz” dedi. Prowin’in tam entegre üretim hattına sahip olduğunu belirten Kocatepe şunları söyledi: “Prowin, nihai ürünleri için gereken profili ve camı Türkiye’de kendi bünyesinde üreten tek markadır. Bir ilke imza atarak hem profil ve cam gibi ürünlerimize hem de nihai ürünlerimize yani kapı ve pencerelerimize 5 yıl süreyle garanti veriyoruz. Bu garanti süresini bizden başka hiçbir marka vermiyor.”

    Almanya’ya 20 yıldır ihracat yaptıklarını, inşaat sektöründeki canlanmayla iç piyasaya yöneldiklerini ve büyük projelerde yer aldıklarını anlatan Kocatepe şöyle devam etti: “Avrupa kriterlerine uygun üretim yapıyoruz. Ürünlerimizde doğa ve çevre dostu hammaddeler kullanıyoruz. Almanya’ya sattığımız yüksek kalite ve standarttaki ürünleri iç piyasaya da sunuyoruz. Türkiye’de yaygın olarak pencere, firmadan profili alan bayinin atölyesinde üretiliyor. Bayi bunu bir standart ve denetim olmadan yapıp satıyor. Bayi, firma ile anlaşamayınca başka bir marka ile yoluna devam ediyor. Böyle olunca da konut ve işyeri sahipleri için servis ve yedek parça sıkıntısı yaşanıyor, tüketici kapı ve penceresinin contasını veya kilidini bile bulamıyor” dedi.

    Deprem bölgesinde yapımı devam eden konutlar için tam kapasite üretime devam ediyoruz, bazılarında montaja başladık”

    İç piyasada büyük projelerin aranan markası olduklarını belirten Onursal Kocatepe, İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde prestijli konut projeleriyle anlaşmalar yaptıklarını söyledi. Deprem bölgesinde Adıyaman’da 4 bin konutun PVC doğrama imalatı ve montajına başladıklarını da aktaran Kocatepe şöyle devam etti: “Deprem bölgesinde yapımı devam eden konutların kapı ve pencerelerinde inşaat firmaları bizi tercih ediyor. Talebi karşılamak için Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde tesislerimizde 3 vardiya doğrama imalatı yapıyoruz. Bu anlaşmalar ile 1 Nisan 2024’e kadar tam kapasite ile üretim yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca Hatay, Malatya ve Gaziantep’te planlanan konut projelerinde Prowin markalı PVC doğrama kullanılmasına yönelik görüşmelerimiz sürüyor.”

    Ürünlerimizle Avrupa, Ortadoğu pazarlarındayız

    PVC profil ve doğrama ihracatını bu yıl yüzde 41 artırmayı planladıklarını anlatan Kocatepe, Uluslararası geçerliliği olan ürün sertifika ve test sonuçları ile farklı tip, renk ve nitelikteki PVC profil ürün yelpazesiyle Avrupa başta olmak üzere Ortadoğu ve bazı Afrika ülkelerinde de pazara girmeyi hedeflediklerini söyledi. Kocatepe şunları söyledi: “2024 yılında Türkiye’deki prestijli projelerde, deprem konutlarında, AB, Birleşik Krallık ve Balkan ülkelerinde daha fazla yer almayı hedefliyoruz.”

    PROWİN’in yer aldığı projeler:

    Ağaoğlu- Çekmeköy Park Projesi 738 Konut

    Ege Yapı- Modern Yaka Projesi 462 Konut

    Ege Yapı- Çınarköy Evleri Emlak Konut Projesi 189 Konut

    Cevahir Yapı- Çınarköy Evleri Emlak Konut Projesi. 486 Konut

    Cevahir Yapı- Adıyaman Deprem Konutları 2100 Konut

    Untd İnşaat- Adıyaman Deprem Konutları 2089 Konut

    Baykar Teknoloji- Baykar2 Personel Lojmanları 108 Konut

    Baykar Teknoloji- Adıyaman Deprem Konutları 349 Konut

    Baykar Teknoloji- Kahramanmaraş Deprem Konutları 305 Konut

    Baykar Teknoloji- Hatay Deprem Konutları 350 Konut

    Tamcam- Cevizli Maltepe Konut Projesi 302 Konut

    Seba İnşaat- Central Konut Villa Projesi 61 Konut-Villa

    Limak İnşaat- Tepeören Flora Villa Projesi 70 Villa

    Prowin Hakkında

    Prowin, müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda PVC Profil, PVC Pencere, PVC Panel, PVC Kapı ve ALU-PVC Kapı üretmektedir. 25 yılı askın tecrübesi ile hem iç hem dış yapı pazarına hitap eden Prowin, Türkiye`nin tek garanti belgeli penceresini üreten şirkettir. 

    Tam entegre bir üretim hattı olan Prowin, nihai ürünleri için gereken girdi ürünlerini bünyesi içinde üretiyor. Bir pencerenin en önemli girdi ürünleri olan profil ve camı kendi üreten Prowin, Türkiye’de bir ilke imza atarak hem girdi ürünlerine hem de nihai ürününe garanti veriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.