DOLAR 32,3384
EURO 35,1073
ALTIN 2241,106
BIST 8728,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin ilk YEK-G Sertifikası Zorlu Enerji’den

    Türkiye’nin ilk YEK-G Sertifikası Zorlu Enerji’den

    Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki öncülerinden Zorlu Enerji, EPİAŞ tarafından hizmete açılan YEK-G piyasasının ilk işlemini yaparak Türkiye’nin ilk YEK-G sertifikasının sağlayıcısı oldu. 

    Kızıldere 3 santralinde üretilen yenilenebilir kaynaklı enerji, Zorlu Enerji’nin Osmangazi Bölgesi’nde bulunan perakende ofisleri için EPİAŞ üzerinden YEK-G ile sertifikalandırıldı.  Bu sayede Zorlu Enerji’nin perakende ofis binalarında kullandığı enerji, yenilenebilir enerji sertifikası ile belgelendirilmiş oldu. 

    Yenilenebilir enerji kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması için üretimden tüketime her alanda rol model olmayı hedefleyen Zorlu Enerji, 15 Haziran tarihinde EPİAŞ’ın uzlaştırma sonrası uygulamaya açtığı YEK-G sistemi üzerinden ihraç yoluyla ilk sertifikasını oluşturup itfa yolu ile kullandırarak bir ilke imza attı.

    Sürdürülebilirlik yaklaşımının temelinde etki odaklı büyüme, düşük karbonlu çevre dostu operasyon ve tedarik zinciri yönetimi ile yerel sosyo-ekonomik kalkınma yer alan Zorlu Enerji,

    Kızıldere 3 Jeotermal Enerji Santralinden ürettiği enerjiyi, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Uşak illerinden oluşan Osmangazi Bölgesi’nde bulunan perakende ofis binalarında kullanarak, binalarını yeşil enerji sertifikası ile belgelendirmiş oldu.

    Türkiye’deki elektrik üretiminin tamamını yenilenebilir kaynaklardan gerçekleştiren şirket, ürettiği enerjiyi bireysel ve kurumsal aboneleri ile dileyen serbest tüketicilerin de kullanımına sunacak.

    Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) Sistemi

    Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), elektriğin üretimi ve tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırılmak, belgelemek ve çevre koruma amaçlarıyla, 01 Haziran 2021 tarihinde Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) Sistemini devreye almıştır.

    Sistem kapsamında şirketler, Avrupa Birliği’nin Paris Anlaşması ile şart koştuğu tedarik zincirinin kaynağını belgelemesi konusunda YEK-G’den faydalanabilecek ve dileyen tüketiciler yeşil enerji kullanma   imkanı bulacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.