DOLAR 32,5985
EURO 34,7765
ALTIN 2511,042
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin milli markası Muratbey Paris’te sektörün nabzını tutacak

    Türkiye’nin milli markası Muratbey Paris’te sektörün nabzını tutacak
    08.10.2018
    A+
    A-

    Dünyanın en önemli gıda fuarları arasında bulunan SIAL Uluslararası Gıda Fuarı 21 – 25 Ekim tarihlerinde Paris’te gerçekleşecek. Dünyaca ünlü markalarla aynı platformda yer alacak olan Muratbey, kendi alanında tek olan ürünlerini katılımcıların beğenisine sunacak. Avrupa’ya ülkemizden peynir ihracatı gerçekleştiren tek firma olan Muratbey, Avrupa pazarında büyümeyi hedefliyor.

    İnovasyona verdiği önemle peynirin gelişimine yön veren Muratbey, 21-25 Ekim 2018 tarihlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek olan “SIAL Uluslararası Gıda Fuarı”na katılım sağlayacak. Fuar süresince Muratbey, inovatif ürünü Burgu, Sürmeli ve Topi başta olmak üzere tüm peynir çeşitlerini ziyaretçilerine tanıtacak. Dünyanın pek çok ülkesinden gelecek katılımcılar Muratbey’in benzersiz peynirlerini tatma imkanı bulacak.

     ‘‘Avrupa’ya ülkemizden peynir ihracatı yapan tek firmayız”
    Avrupa’ya süt ve süt ürünleri ihracat yasağının kalkmasından sonra, Avrupa Birliği’nin getirdiği sıkı denetimlerden geçerek ihracat izni almaya hak kazanan sayılı firmalardan biri olduklarını belirten Muratbey Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Erol, “Bugün, ülkemizden Avrupa’ya peynir ihracat yapan tek firmayız. Hollanda, Almanya, Fransa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Avrupa pazarında büyüme hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, daha fazla ülkeye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

     

    ABD, Japonya, Ortadoğu ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Balkan ülkeleri, KKTC gibi 40’a yakın ülkeye ürünlerini ulaştırdıklarını ve ihracatta büyüme hedefleri doğrultusunda SIAL Fuarı’na katılım sağlayacaklarını belirten Hamit Erol “Burgu, Sürmeli ve Topi başta olmak üzere, pek çok peynirimizin SIAL Fuarı’nda tanınmasını ve deneyimlenmesini sağlayacağız. Fuar boyunca önemli bağlantılar kurmayı hedefliyoruz. Muratbey olarak hem Avrupa’da hem de tüm dünyada etkinliğimizi artırmak için çalışmalarımıza tüm hızımızla devam edeceğiz” dedi.

    Muratbey lezzetleri uluslararası

    Ülkemizde olduğu gibi yurt dışında da marka yatırımlarına ve etkin iletişim çalışmalarına devam ettiklerini belirten Hamit Erol, “Dijital pazarlama çalışmalarımız kapsamında ülkemizde olduğu gibi uluslararası sosyal medya hesaplarımızdan da düzenli paylaşımlar yapıyoruz. Ülkemizde uyguladığımız yarışmaları yurt dışına da uyarlıyoruz. Özellikle Ortadoğu ülkelerinde yakından takip edilen yarışmalarımıza ilgi her geçen gün artıyor. Dijital yatırım planlarımız doğrultusunda yılın son çeyreğinde internette yaygın reklam ve tanıtım çalışımlarımızı gerçekleştiriyor ve ihracatımızı artırıyor olacağız” dedi.

    Gerçekleştirdikleri çalışmalar ve ürünlerinin benzersiz lezzetleri sayesinde aldıkları ödüllerle gururlandıklarını belirten Erol, ‘‘Muratbey olarak inovasyonu, üretimden pazarlamaya tüm iş süreçlerinde faaliyetlerimizin odak merkezi haline getirdik. Çalışmalarımızın karşılığında ulusal ve uluslararası pek çok alanda çeşitli ödüllerin sahibi olduk. Son olarak dünyanın önde gelen markalarının katılım sağladığı Küresel Süt Ürünleri Kongresi kapsamında düzenlenen Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri’nde En İyi Peynir kategorisinde Burgu Peynir’in yurt dışına ihraç edilen ismi “Helix Cheese” markasıyla birinci seçildik. Global arenada da lezzetlerimizin karşılığını almak bizleri çok mutlu ediyor’’ dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.