DOLAR 32,5208
EURO 34,7442
ALTIN 2493,509
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin yeni içeceği NO ON, sektörü nasıl etkiledi

    Türkiye’nin yeni içeceği NO ON, sektörü nasıl etkiledi
    27.08.2020
    A+
    A-

    Dünyada belli markaların popülerliğini yürüttüğü kola sektörüne dönük, bu ay Türkiye’de yeni bir gelişme yaşandı. Torku, kola markalarına rakip olarak duyurduğu yeni gazlı içeceği NO ON’u, yeni bir reklam kampanyasıyla tanıtmaya başladı.

    Medya Takip Merkezi (MTM) profesyonel sosyal medya dinleme servisi Digilup ile yaptığı araştırmada kola markalarının sosyal medya yansımalarını inceledi.

    Torku’nun, “doğal lezzetlerin birleştirildiği gazlı içecek” olarak tanıttığı yeni ürünü NO ON, kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

    Kola seven ve yerli marka NO ON’un bilinen kola markalarına rakip olup olmayacağını merak eden sosyal medya kullanıcıları, yeni marka ve sektör ile ilgili yorumlarını paylaşımlarına yansıttı.

    Digilup platformunda, yapılan incelemeye göre, 14-21 Ağustos tarihleri arasında 5 kola markası ile ilgili, sosyal medyada 20 bine yakın paylaşım yapıldı.

    Paylaşımların çoğu; NO ON markasıyla ilgili yorumların yanı sıra, Coca Cola ve Pepsi rekabetini içerdi.

    Kola markalarının rekabeti sosyal medyada, 150 bine yakın etkileşim sağladı. Aynı paylaşımlar, 42 milyon 100 bin kişiye potansiyel erişim sağlayabilmektedir.

    NO ON öne çıktı

    MTM’nin Digilup platformunda yaptığı araştırmaya göre, bu tarihlerde en fazla konuşulan marka NO ON oldu.

    Torku’nun, yeni gazlı içeceği NO ON için hazırladığı reklam filmini, 14 Ağustos’ta yayınlamasıyla marka, sosyal medyada hemen yayılmaya başladı.

    Yorumlarda; yeni ürünün yerli bir marka olması ve global kola markaları arasında önemli bir rekabet ortamı oluşturabilmesi, öne çıktı.

    NO ON’u deneyenler, lezzeti ile ilgili olumlu yorum yaparken, bulundukları lokasyonda ürünü bulamadıklarına dair yorum yapan sosyal medya kullanıcıları da oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.