DOLAR 32,5089
EURO 34,8256
ALTIN 2489,624
BIST 9548,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’ye değer katan Yünsa’ya ödül

    Türkiye’ye değer katan Yünsa’ya ödül
    19.10.2020
    A+
    A-

    Üretim standartlarını günden güne geliştirerek sektörde fark yaratan üst segment entegre yünlü dokuma kumaş üreticisi Yünsa, bu çabasını bir ödülle taçlandırdı. Yıllık 5 bin metre kumaşta kalite kaybına yol açan üretim hatasını önleyen Yünsa, KALDER tarafından Japonların “sürekli iyileştirme” felsefesine dayanan Kaizen Ödülü’ne layık görüldü

    Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından düzenlenen Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı, Yünsa’nın büyük başarısına sahne oldu. Günden güne geliştirdiği üretim standartları, kalitesi ve sürdürülebilirliği destekleyen projeleriylesektörde kuralları yeniden yazan üst segment entegre yünlü dokuma kumaş üreticisi Yünsa, Kaizen Ödülü’ne layık görüldü.

    Adını “sürekli iyileştirme” anlamına gelen Japon yönetim felsefesinden alan Kaizen Ödülü’nün kazananı, pandemi nedeniyle bu yıl online ortamda düzenlenen konferansta duyuruldu. Yünsa ekibinin dokuma işletmesinde gerçekleştirdiği “Ayak Kaçığı Hatasının Eliminasyonu“ projesi sektörde yarattığı farkla ödülü almaya hak kazandı. Proje lideri Erman Öztekin ile ekip üyeleri Hasan Yorulmaz, Bekir Muslu, Bahar Aşer, İsa Kaya, Mesut Süder ve Ayhan Mergen tekstil sektöründe üretim hatalarının azaltılmasını sağlayacak projelerinin kazandığı başarının kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Geliştirilmesi bir yıla yakın süren proje sayesinde, kumaşın dokunması sırasında belli sıralarda ipliğin eksik kalarak kumaşta kalite kaybı ve görüntü bozukluğuna yol açan üretim hatasının önüne geçildi.

    Yünsa Ailesi olarak sadece kendi üretimlerine değil bütün sektöre faydalı olacak yenilikler geliştirmenin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, “Yıllık 5 bin metre kumaşın hatalı ürün olarak çıkmasını engelleyen projemiz sayesinde, hem iş gücü kaybı azaltıldı hem de doğal kaynakların boş yere kullanımının önüne geçildi. Bize Kaizen Ödülü’nü kazandıran bu proje çalışma azmimizi daha da kamçılıyor. Yünsa’nın ‘sıfır kalite hatası’ hedefine ulaşmak için projelerimiz çoğalarak devam ediyor. Çünkü biliyoruz ki imzamızı attığımız her yenilik ve başarı, aslında Türkiye’ye katılmış bir değerdir” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.