DOLAR 32,5989
EURO 34,8161
ALTIN 2493,226
BIST 9473,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TürkTraktör 3 ayda yaklaşık 4 bin kız öğrenci ile bir araya geldi

    TürkTraktör 3 ayda yaklaşık 4 bin kız öğrenci ile bir araya geldi

    TürkTraktör, “Filizlerin Mucizeleri” Projesi’nin meslek liselerindeki kız öğrencilerinin otomotiv alanında çalışmaya teşvik etmek için gerçekleştirdiği ziyaret ve eğitimlerini, okulların yaz tatiline girmesiyle tamamladı. Projeyle ilgili çalışmalar, Eylül 2017’de okulların açılmasıyla birlikte devam edecek.

    TürkTraktör, Türkiye’de tarım ve otomotiv alanında kadın işgücünün artırılmasını desteklemek üzere başlattığı Filizlerin Mucizeleri Projesi’nin eğitim alanındaki çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretlerinin ilk dönemini Eskişehir’de tamamladı.

    Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nde öğrenim gören kız öğrencilere, ailelerine ve öğretmenlerine yönelik yapılan bilgilendirme toplantılarında Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) eğitimleri verildi. Toplantılarda aynı zamanda 100’den fazla TürkTraktör çalışanının oluşturduğu Gönüllüler Ekibi de katılımcılara deneyimlerini aktardı ve öğrencilere rol model oldu. Eğitimlerin tamamlanmasıyla birlikte her okuldaki okul idaresi, katılımcılar ve öğrenciler, projenin anısına okullarının bahçelerine 5’er adet fidan dikimi gerçekleştirdi.

    3 ay boyunca 5 ilde toplam 40 okul ziyaret edildi; yaklaşık 4 bin kız öğrenci ile bir araya gelindi
    TürkTraktör Yetenek Yönetimi ve İnsan Kaynakları Müdürü Ceren Ertem proje kapsamında ilk dönemde yürütülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Tarım ve otomotiv alanında kadın işgücü ve girişimciliğinin artırılmasını desteklemek üzere hayata geçirdiğimiz ‘Filizlerin Mucizeleri’ projemizi Eğitim, Tarımsal Üretim ve İstihdam olmak üzere 3 farklı konuyu sahiplenecek şekilde tasarladık. Projemizin eğitim tarafındaki çalışmalarının bir parçası olarak planladığımız okul ziyaretlerimizin ilk etabını bu dönem Mart-Mayıs döneminde gerçekleştirdiğimiz eğitim ve bilgilendirme toplantıları ile tamamladık. Amacımız kadın istihdamının geleceği olan kızlarımıza, üretim ve ağır sanayi alanına sağlayabilecekleri katma değeri anlatmak ve hayatın her alanında olduğu gibi, bu alanlarda da kadın gücünün önemini kendilerine örneklerle göstermek oldu.”

    Ceren Ertem, proje çalışmaları dahilinde, otomotiv sektörünün önemli üretim merkezleri olan Sakarya, Bursa, Kocaeli, Ankara ve Eskişehir’deki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin ziyaret edildiğini söyleyerek; “Ziyaretlerimizde, kız öğrencilerimize ağır sanayide çalışmaları için rol model olup mentorluk yaparken, öğrencilerle birlikte ailelerine ve öğretmenlere de toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalıklarını artıran seminerler verdik. Aynı zamanda, bu okullarda öğrenim gören kız öğrencilerin meslek seçimi ve alan-dal tercihleri üzerinde nelerin olduğunu ve eğitimini gördükleri mesleğe dair algı ve tutumlarını da araştırdık. Bu yılki ders yılının son ziyaretleri kapsamında Eskişehir’de bulunan 4 okuldaki 251 kız öğrencimizle buluştuk. Projemizin ilk etabını kapsayan Mart-Mayıs döneminde ise toplam 40 okulu ziyaret ettik ve bu ziyaretlerimizde de öğretmenler, veliler ile yaklaşık 4 bin kız öğrenci ile bir araya geldik” diye açıkladı.

    Okulların, makine teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, metal teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, ulaştırma hizmetleri, tarım teknolojisi alanlarında eğitim gören 100 kız öğrenciye Türk Eğitim Vakfı (TEV) koordinasyonunda eğitim bursu da verdiklerini ifade eden Ceren Ertem “Tüm bunlara ek olarak, kontenjan sayılarımız ve ilgili kriterlerimiz kapsamında öğrencilerimize TürkTraktör’de staj yapma imkanı ve mezun olduktan sonra ise, istihdam önceliği de sunuyoruz. Yeni okul döneminin başlamasıyla birlikte çalışmalarımızı aynı tempoda sürdürmeye devam edeceğiz. Bu anlamlı ve hayatlara dokunmayı amaçlayan projemizin ilk etap çalışmalarında emeği geçen tüm ekiplere ve desteklerini sağlayan tüm proje ortaklarımıza, TürkTraktör adına tekrar teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

    Filizlerin Mucizeleri Projesi konusunda öğrenci ve ailelerinin görüşleri:
    Fatmagül Çapar – Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi

    “Filizlerin Mucizeleri Projesi kapsamında TEV’den bu yıl burs almaya başladım. Filizlerin Mucizeleri’nin çok iyi bir proje olduğunu düşünüyorum. Öğrenim gördüğüm bölümün, sadece erkeklere özel olmadığını düşündüm ve kızların da bu alanda başarılı olabileceğini gösterdim. Derslerim oldukça iyi ve burada okumaktan dolayı da çok mutluyum.”

    Sinem Dilan Çetintaş – Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. Sınıf Öğrencisi
    “Şu anda eğitim aldığım bölüm; ilgim olan bir bölüm. Ancak bu bölümlerde genelde erkekler var. Oysa ben kızlar da olsun istiyorum. Filizlerin Mucizeleri Projesi’yle öğrendim ki; erkeklerin yapabildiği her işi kadınlar; kadınların yapabildiği her işi erkekler de yapabilir. Böyle bir proje ile bizlere destek olduğu için TürkTraktör’e çok teşekkür ediyorum.”

    Ayfer Çetintaş (Sinem Dilan Çetintaş’ın Annesi)
    “Kızımın istediği bölümü seçmesi konusunda her zaman onun arkasında olduk. Mutlu olduğu mesleği yapacak olması bizleri de mutlu ediyor. Bizim için erkek işi diye bir şey yok. Kızım kafasına koyduğu her şeyi, en iyi şekilde yapacaktır.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.