DOLAR 32,5414
EURO 34,8802
ALTIN 2430,556
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TUSİD’den ihracatı 3 katına çıkaracak proje

    TUSİD’den ihracatı 3 katına çıkaracak proje
    07.07.2018
    A+
    A-

    TUSİD, Trabzon Ramada Hotel’de gerçekleştirdiği Trabzon Bölge toplantısında üyeleri ile bir araya geldi. TUSİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda sektörel gelişmelerden söz edildi. İhracatın gelişimine destek olduklarını söyleyen Gürkaynak, “Dış ticaret hacmimizi ve ihracatımızı 3 katına çıkarmak istiyoruz. Bu amaçla URGE ve Endüstriyel Mutfak İhracatçıları Birliği’nin kurulması yönünde bir proje başlattık” dedi. Gürkaynak, yaptığı konuşmada gastronomi turizmi ile ilgili eylem planının hazırlandığını da duyurdu.

    Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD), Trabzon Ramada Hotel’de gerçekleştirdiği Trabzon Bölge toplantısında üyeleri ile bir araya geldi. TUSİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda sektörel projelerden söz edildi. Dünya gazetesi ekonomi köşe yazarı Kerim Ülker de programda “Markalaşmak ve Başarı” konulu bir konuşma yaptı.

    “İhracatımızı 3 katına çıkarmak istiyoruz”

    Ahmet Gürkaynak, sektörün dünyadaki konumu hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Gürkaynak, “Endüstriyel mutfak, çamaşırhane, servis ve ikram ekipmanları sektörü, son yıllarda Türkiye ekonomisinin en önemli yapı taşlarından biri oldu. Bugün Almanya ve İtalya’nın ardından Avrupa’nın en büyük üçüncü üreticisi konumundayız. Sektörün pazar büyüklüğü yaklaşık 12 milyar TL’ye ulaştı. Dış ticaret hacmimizi ve ihracatımızı 3 katına çıkarmak istiyoruz. Bu amaçla Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altında URGE ve Endüstriyel Mutfak İhracatçıları Birliği’nin kurulması yönünde bir proje başlattık” dedi.

    “Gastronomi turizmi konusunda eylem planı hazırlanıyor”

    Türkiye’de sektörünün ilk ve tek örgütü olan TUSİD, sektörü yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak, sektörün dünya piyasalarındaki haklarını korumak adına önemli çalışmalar yapıyor. Ahmet Gürkaynak, yaptığı konuşmada fuarlara verdikleri önemin altını çizdi. Gürkaynak, gastronomi turizmi ile ilgili gelişmeleri de aktardı: “Türkiye’de devlet düzeyinde gastronomi turizmi konusunda bir eylem planı hazırlanıyor. Gastronomi turizminde önümüzdeki dönemde yaşanacak olumlu gelişmeler, bizim sektörümüz için de son derece önemli. Bu gelişmeler bizi de heyecanlandırıyor” dedi.

    Dünya gazetesi ekonomi köşe yazarı Kerim Ülker ise yüz yıl önce Anadolu topraklarından doğup, yurt dışında dünyanın en bilinen ve eski markaları olmayı başarmış firmaların başarı hikayelerini anlattı. Fırsat, hizmet, cesaret ve sürdürülebilirlik kavramlarının üzerinden ilerleyen markaların, ticari hayatlarını uzun soluklu olduğunu söyleyen Ülker, yurt dışına açılmak ve ihracat yapmak isteyen firmaların artması için devlet desteğinin önemine değindi.

    TUSİD hakkında:

    Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD), sektörünün ilk ve tek kuruluşu olarak 1991 yılında kurulmuştur. Endüstriyel mutfak, çamaşırhane, servis ve ikram ekipmanları alanlarında faaliyet gösteren firmaları bir araya getiren ekonomik sektör örgütü TUSİD, işkollarının önde gelen tüm firmalarını çatısı altında toplamıştır. Ayrıca, konaklama ağırlama sektörüne mal ve hizmet veren çok sayıda kuruluş da örgütün bünyesinde yer almaktadır. TUSİD, üyeleri arasında mesleki, teknolojik ve sosyal dayanışmayı sağlamak ve söz konusu alanlarda standartları yükseltmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.