DOLAR 32,3251
EURO 35,0329
ALTIN 2282,686
BIST 8974,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TÜYAP Adana İnşaat Fuarı yeni iş ortaklıkların kurulmasını sağladı

    TÜYAP Adana İnşaat Fuarı yeni iş ortaklıkların kurulmasını sağladı
    02.06.2017
    A+
    A-

    TÜYAP Adana Fuarcılık, bölgede düzenlediği fuarlarla yeni iş ortaklıkları kurulmasını sağlıyor. 16-19 Şubat 2017 tarihleri arasında düzenlenen Adana İnşaat ve Yapıda Yenilikler Fuarı, Türk ve Kıbrıs heyetlerini bir araya getirdi. Önemli bir birliktelik için fuarda ilk adımı atan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Adana Ticaret Odası ve Adana Emlakçılar Esnaf Odası yetkililerini Kuzey Kıbrıs’a davet etti. Geçtiğimiz hafta Birliğin davetine katılan Türk Heyeti, görüşmeden ortak çalışma kararı ile geri döndü. Görüşmeden duydukları mutluluğu ifade eden TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, “İki ülke arasındaki görüşmeler sonucunda ortak çalışma yapılmasına karar verildi. Bu çalışma hem bölge ekonomisine ve hem de inşaat sektörüne önemli katkılar sağlayacak” dedi.

    Adana Ticaret Odası ve Adana Emlakçılar Esnaf Odası yetkilileri, TÜYAP Adana İnşaat, Kent, IHS ve Yapıda Yenilikler Fuarı vesilesi ile tanıştıkları Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin daveti üzerine Kuzey Kıbrıs’a giderek bir dizi temaslarda bulundu. KTİMB’nin Yap-Sat sektörünün gelişimine ve dış pazarlarda tanıtımının yapılmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında adada bulunan heyet, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İçişleri Bakanı Kutlu Evren ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un yanı sıra Yap-Sat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitlerle görüştü. Heyet, KTİMB Merkez Binası’nda düzenlenen “Yabancıların KKTC’den taşınmaz mal edinmelerine ilişkin yasal uygulamalar ve prosedürler” ile ilgili bilgilendirme toplantısına da katıldı. Görüşmeden ortak çalışma kararı ile ayrılan Türk Heyeti, yurda döndü. Adana Ticaret Odası Meclis Görüşmelerinde KKTC görüşmeleri ile ilgili bir konuşma yapan ATO Meclis Üyesi Yasin Işık, “Kıbrıs Türk İnşaat Müteahittler Birliği ile TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen İnşaat Fuarında bir araya geldik. İki kez toplantı yaptık. Ardından KTİMB bizleri Kıbrıs’a davet etti. Geçtiğimiz hafta bu davete icabet ederek Kıbrıs’a gittik ve bir dizi ziyarette bulunduk. Ziyaretten ortak çalışma kararı ile döndük. Adanamız ve bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.
    Görüşmeler neticesinde Kuzey Kıbrıs gayrimenkullerinin Adana ve civar bölgelerde pazarlama ve satışına yönelik işbirliklerinin geliştirilmesini hedeflediklerini belirten Işık, Kıbrıs gayrimenkullerinin Adana’da pazarlanmasını hedeflediklerinin altını çizdi.

    ALAGÖZ: FUARLAR YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA VESİLE OLUYOR
    TÜYAP Adana Fuarcılık A. Ş. olarak 2006 yılından bu yana düzenledikleri sayısız fuar ile önemli başarılara imza attıklarını söyleyen TÜYAP Anadolu Fuarları A. Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Fuarlar kenti Adanamızda düzenlediğimiz fuarlarımız bölgenin üretim, ihracat ve istihdamına büyük katkı sağlıyor. Sektörün önde gelen yabancı firmaları ile ülkemizdeki sektör temsilcilerini fuarlarımızda görüştürerek bölge ihracatına katkı sağlıyoruz. Bunun en yeni örneği ise Kıbrıs ile Türkiye arasındaki gayrimenkul ortaklığıdır. Bu ortak çalışma kararı ile Kıbrıs ve Türkiye arasında gayrimenkul alanında önemli adımlar atılmasını bekliyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.