DOLAR 32,3168
EURO 34,8389
ALTIN 2390,722
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Uber ‘5 milyar yolculuk’ dünya rekorunu Türkiye’de kırdı

    Uber ‘5 milyar yolculuk’ dünya rekorunu Türkiye’de kırdı
    01.07.2017
    A+
    A-

    İstanbul’daki bir Uber sürücü iş ortağı rekor yolculuklardan birini Rumeli Hisarında popüler bir kahvaltı mekanına gerçekleştirerek ödüle hak kazandı.

    Uber, dünya çapındaki 5 milyar yolculuk rekorunu 6 kıtada aralarında Türkiye’nin de olduğu 24 ülkede, aynı anda kırdı. Aralarında Dubai, İstanbul, Mumbai ve Moskova’nın da bulunduğu şehirlerde 156 yolculuk Uber’in 5 milyarıncı yolculuğu olarak 20 Mayıs Cumartesi günü Türkiye saati ile 10:29:06 itibariyle eş zamanlı olarak başladı.

    2010 yılında kullanıcılara bir tuşa basarak şehir içinde güvenilir, hesaplı ve alternatif ulaşım seçenekleri sunma amacıyla kurulan Uber, 2015 yılı sonunda “1 milyar yolculuk” tamamlayarak manşetlere çıkmıştı. Bundan altı ay sonra 2 milyar yolculuk gerçekleştiren şirket, ilerleyen 11 ay içerisinde de muazzam bir büyüme göstererek 5 milyar yolculuk rekoruna imza attı.

    İstanbul’da Uber sürücü iş ortağı olan Bünyamin Aslıyüce’nin Rumeli Hisarında Sade Kahve’ye yapmış olduğu bir yolculuk Uber’in bu rekora ulaşmasını sağladı. Bünyamin Aslıyüce, Uber uygulamasını yaklaşık 5 aydır kullanıyor ve bu süre boyunca 700’den fazla yolculuk tamamladı.

    Sürücü iş ortaklarının özverili çalışmaları ve kaliteli hizmetleri sayesinde bu rekora ulaşan Uber, İstanbul’dan Bünyamin Aslıyüce de dahil olmak üzere bu rekoru kıran 156 sürücü iş ortağının her birine 500 dolarlık takdir ödülü sunacak.

    Dünya çapında aynı anda başlamış olan 156 yolculuktan birini gerçekleştiren Bünyamin Aslıyüce, “Yapmış olduğum bu yolculuğun 5 milyarıncı yolculuk olması beni çok mutlu etti. Sadece turistler değil Türk vatandaşlarımız da Uber’i benimsedi. Kaliteli, dürüst, güvenilir bir yolculuk istiyorsan Uber diyorum ve iddia ediyorum ki sadece bir kere deneyin bağımlılık yapacak.” dedi.

    Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, “Geçtiğimiz birkaç yıl içinde şirketin bu kadar hızlı büyümüş olmasıyla gurur duyuyoruz. Bu rekora ulaşmamızı sağlayan bu 156 yolculuktan birinin İstanbul’da gerçekleşmesi gerçekten güzel bir sürpriz oldu. Hatta güzel İstanbul’umuzu ziyarete gelen bir turist tarafından yapıldığını görmek bizi ayrıca mutlu etti. Bu durum işimizin küresel boyutunu ve yerel olduğu kadar global kullanıcı ağımızı da bir kez daha göstermiş oldu.” dedi.

    Uber, şehirlere güvenilir ve ekonomik ulaşım seçenekleri sunarak faaliyet gösterdiği şehirlerin ulaşım altyapısını geliştirmek ve şehir hareketliliğine katkı sağlamak konusunda kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Aynı zamanda, yolcular ile sürücüler için yeni ve yaratıcı özellikler getirmek amacıyla çalışmalarına sürdürüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.