DOLAR 32,394
EURO 34,5229
ALTIN 2378,802
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ucuz kulaklıklar kulak sağlığını tehdit ediyor

    Ucuz kulaklıklar kulak sağlığını tehdit ediyor
    08.08.2017
    A+
    A-

    Türkiye’deki istihdama yatırım yapan önemli sektörlerden olan çağrı merkezleri bugün binlerce kişinin ekmek kapısı. Çağrı merkezlerindeki sürekliliğin devamı için iyileştirme çalışmaları yapan şirketler sağlığı ön planda tutuyor. Çağrı merkezleri, çalışanları için Plantronics’in sağlıklı kulaklıklarına rağbet gösteriyor.

    Çağrı merkezlerinde yer alan standart ve ucuz ekipmanlar uzun süreli kullanımda kulak sağlığını tehdit ediyor. Ses kalitesi, desibel şiddeti ve kulaklık konforu çağrı merkezlerinde çalışan sürekliliği için önemli konuların başında geliyor. Binlerce kişiye istihdam yaratan çağrı merkezleri, sektördeki ucuz ekipmanlar dolayısıyla uzun süreli çalışan konusunda sıkıntı çekiyor.

    Dünyaca ünlü kulaklık markası Plantronics, bu konuda geliştirdiği sağlıklı kulaklıklarla, çağrı merkezi sektörüne de fayda sağlıyor. İnsan sağlığını üst seviyede değerlendirerek ürünlerini pazara sunan marka, Encore Pro serisi için çağrı merkezleriyle iş birliğine gidiyor.
    Uzun süreli kullanılan kulaklıklarda maksimum 118 desibel ses vermesi ve ses bu seviyeye ulaştığında da kesip bu frekansın düşürülmesi gerekiyor. Piyasada bulunan tüm CE sertifikalı kulaklıklar bu özelliğe sahip, ancak gereken ses seviye frekans limiti 85dB. Plantronics çağrı merkezi kulaklıkları bu özelliğe ek olarak DM15 amplifier ile 85dB de sesi sabitleme özelliği mevcut.

    Çok daha yumuşak ve lüks kulak yastıklarına sahip Encore Pro serisi, konforu üst seviyede tutarak uzun süreli kullanımlarda kullanıcıyı rahatsız etmiyor. Kaliteli bir ses akışı sağlayan kulaklık modelleri, ihtiyaca göre de çeşitlilik gösteriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.