DOLAR 32,5413
EURO 34,8889
ALTIN 2431,093
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ülkelerin sınır güvenliğini yapay zeka sağlayacak

    Ülkelerin sınır güvenliğini yapay zeka sağlayacak
    18.01.2021
    A+
    A-

    Ülkeler sınırlarını korumak için milyonlarca dolarlık güvenlik yatırımı yapıyor. Coğrafi koşullar, zorlu iklim ve alt yapı şartları ise sınırların korunmasını daha da zorlaştırıyor. Geliştirdikleri yapay zeka ve nesnelerin interneti donanımlı güvenlik ve bariyer sistemleriyle, bugün dünyanın birçok ülkesinin sınırlarını koruduklarını belirten Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, gelecekte ülke sınırlarını yapay zeka teknolojilerinin koruyacağını söylüyor. 

    Küreselleşen dünyada devletlerin sınır güvenliği kritik önem taşıyor. Ülkeler, jeopolitik konumu dolayısıyla sınır güvenlikleri için farklı yollar arayarak bariyer sistemlerine yöneliyor. Arma Kontrol tarafından geliştirilen, zorlu coğrafya ve iklim şartlarının yanı sıra alt yapı yetersizliklerinde dahi çalışabilen yapay zeka destekli bariyerler bugün Irak ve Kıbrıs gibi ülkelerin sınırlarında kesintisiz güvenlik sağlıyor.

    Irak ve Kıbrıs’ın yanı sıra Sırbistan, Romanya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde sınırları koruyan Arma Kontrol, alt yapının olmadığı alanlara yönelik teknolojik çözümler geliştiriyor. Sabit bariyer ve güneş enerjisiyle çalışan mobil road blocker sınır güvenliğinde en çok kullanılan güvenlik sistemleri olurken, ülkeler ayrıca sınırlarında Anti-Terör Road Blocker ve Anti-Terör Mantar Bariyer gibi ürünlere talep gösteriyor.

    “Ürünlerimiz teknolojik alt yapısı sayesinde sınır güvenliği için tercih ediliyor ”

    Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, “Ülke sınırları, ülkeler için her zaman en kritik mesele olmuştur. Bariyer ve güvenlik teknolojilerimizin alt yapısı sayesinde bugün birçok ülke ürünlerimizi sınır güvenliği için tercih ediyor. Böylesine önemli ve her ülke açısından milli bir mesele için bizi tercih etmeleri, ayrıca bir gurur kaynağı oluyor. Biz de bu güveni sarsmamak ve daha fazla sınırı korumak için ürünlerimizi günün gereken teknolojileriyle donatıyoruz. Gerekli tüm geliştirmeleri yapıyoruz” dedi

    “2021 yılında sınırlarda yapay zeka ve nesnelerin internetini göreceğiz”

    Kartal şöyle devam etti, “Ülke sınırlarında en çok sabit bariyer ve güneş enerjisi ile çalışan mobil road blocker bariyer kullanılıyor. Sonrasında ise Anti-Terör Road Blocker ve Anti-Terör Mantar Bariyer gibi ürünler talep görüyor. Gelişen teknoloji ve alt yapı ağlarıyla birlikte 2021 yılında ülkelerin sınırlarında yapay zeka ve nesnelerin internetinin hakim olacağını düşünüyoruz. Biz de bu öngörüyle birlikte ülke sınırlarını korumak için bu alanlara yönelik teknolojiler üzerine çalışıyoruz.” 

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.