DOLAR 32,5698
EURO 34,9398
ALTIN 2426,029
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Uluslararası tasarım yarışması jumpthegap® başvuruları başladı

    Uluslararası tasarım yarışması jumpthegap® başvuruları başladı
    08.05.2021
    A+
    A-

    Banyo alanları için tasarladığı ve ürettiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın önde gelen markalarından Roca, bu yıl 10.’suna imza atacağı uluslararası tasarım yarışması jumpthegap® ile mimari ve tasarım alanındaki parlak yetenekleri banyo alanı için yaratıcı çözümler üretmeye davet ediyor. Geçtiğimiz yıl COVID-19 salgını süreci kapsamında özel bir yarışma versiyonuna imza atan jumpthegap®, bu yıl kavramsal ve fütüristik temasıyla dört yeni kategoride düzenlenecek. Pandemiyle şekillenen yeni dünya düzenine ilişkin yaratıcı fikir ve tasarımların yarışacağı ve dileyen her tasarımcının dünyanın her yerinden katılım gösterebileceği yarışmaya başvurular 03 Mayıs 2021 tarihinden 03 Haziran 2021 tarihine kadar online olarak yapılabilecek.    


    Banyolarda daha fazla sağlık, hijyen ve konfor odaklı yeni ürünler ve çözümler sunmaya odaklanan Roca, uluslararası tasarım yarışması jumpthegap® ile 10. yılında yeni normale uygun tasarım çözümlerini yakın merceğe alıyor.

    150 ülkeden 26.000’den fazla katılımcının yer aldığı 9 global yarışmanın ardından, jumpthegap® yeniden mimari ve tasarım alanındaki parlak yetenekleri banyo alanı için yaratıcı çözümler üretmeye davet ediyor. Roca’nın bu yıl 10.’sunu düzenlediği uluslararası tasarım yarışmasının gelişiminde, hem bireyler hem de toplum olarak bugün karşılaştığımız önemli zorluklardan kaynaklanan yeni bir aşamaya işaret ediyor.

    Toplam 17 bin Euro’luk ödül sahiplerini bulacak

    jumpthegap® yarışmasının kazananlarını çeşitli ödüller bekliyor. Yarışmanın kazananları 6 Temmuz’da sanal bir törenle açıklanacak. Her kategorinin kazananı;  2.000 € ‘luk dört ödül, her kategoriden 1. ve 2.’ye 500 €’ luk sekiz ödül ve dört kazanan arasından seçilen ‘Best of the Best’ projesi için 5.000 € büyük ödül olmak üzere toplam 17.000 €’luk ödül sahiplerini bulacak.

    Alanında uzman isimler, bu yarışmada buluşuyor

    Türkiye’yle beraber tüm dünyadan yoğun ilgi gösterilen yarışmanın her biri alanında uzman jüri üyeleri; Japon mimar ve 2014 Pritzker Ödülü sahibi Shigeru Ban (Jüri Başkanı), Johnson & Johnson (J&J) Design’da Sağlık Hizmetleri Çözümleri Kıdemli Direktörü Somi Kim, Tasarımcı, PriestmanGoode Yönetim Kurulu Başkanı Paul Priestman, Formafantasma tasarım stüdyosunun kurucuları Andrea Trimarchi ve Simone Farresin, Belçika’daki Birleşmiş Milletler Bölgesel Bilgi Merkezi Direktörü Deborah Seward, Cumulus Uluslararası Üniversiteler ve Sanat, Tasarım ve Medya Kolejleri Birliği Başkanı Mariana Amatullo, BcD Barcelona Tasarım Merkezi İcra Direktörü ve World Design Weeks Başkanı Isabel Roig ve Roca Group’un Kurumsal Pazarlama ve Tasarım Direktörü Marc Viardot olacak.

    Sürdürülebilir tasarımlar 4 kategoride ele alınacak

    Asırlık geçmişini, yenilikçi yaklaşımlara entegre eden Roca, üretim proseslerinden organizasyonel süreçlere kadar her aşamada sürdürülebilirlik vizyonuyla hareket ediyor. Bu vizyon çerçevesinde birçok proje ve iş birliğine imza atan Roca, sürdürülebilirlik politikalarıyla konuyu ekonomik, sosyal ve çevresel zeminde ele alarak bir değer zinciri oluşturmayı hedefliyor.

    BcD Barcelona Tasarım Merkezi ile işbirliği içinde düzenlenen yarışma bu sene dört yeni kategoriye ayrılıyor: Sağlık ve Zindelik, kullanıcılar ve müşteriler için yeni konfor ve huzur sağlayan, denge ve uyumu teşvik eden tasarımları içeriyor. Taraflı/Tarafsız tasarım, bedensel çeşitliliğe ve insanlar tarafından sergilenen geniş kapasite yelpazesine ustaca ve anlamlı bir şekilde hitap eden, yeni yaratıcı kişisel yardım özellikleriyle bağımsız yaşamı kolaylaştıran projeleri kapsarken, Su ve Enerji; gezegen kaynaklarının akıllı ve bilinçli kullanımını teşvik eden projelere ev sahipliği yapıyor. Son olarak Kriz ve Acil Durum kategorisi ise esnek, uygulanabilir ve tekrarlanabilir malzeme ve teknolojilerin yardımıyla kalıcı bir kriz ve acil durum bağlamını ele alan tasarımlardan oluşuyor.

    Başvurular için son tarih: 03 Haziran 2021

    Barcelona Tasarım Merkezi  (BcD) işbirliği ile bugüne dek 9 kez düzenlenen jumpthegap®, 150 ülkeden 26 binden fazla katılımcı ile uluslararası mimarlık ve tasarım öğrencileri ve profesyonellere yenilikçi çözümler üreterek yeteneklerini sergilemek için bir platform sunuyor.

    Katılımcılar tasarımlarını 3 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında www.jumpthegap.net adresinden tek tek veya ikili gruplar halinde ileterek başvurabilecek. Roca Tasarım Merkezi ve Roca Küresel İnovasyon Merkezi temsilcileri tarafından yapılan ön seçimin ardından, jüri 16-27 Haziran ve 28 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında iki turda başvuruları inceleyecek.

    jumpthegap®, yenilenen “gelecek” kavramına ışık tutacak

    Roca Group’un Kurumsal Pazarlama ve Tasarım Direktörü Marc Viardot yarışma hakkındaki düşüncelerini şöyle ifade etti: “’Gelecek kavramı’ değişti. Giderek büyüyen ve yaşamsal öneme sahip olan gezegeni korumak, çeşitliliğini desteklemek veya eşitsizliklerle mücadele etmek gibi var olan sorunlara ek olarak pandeminin getirdiği yeni zorluklar var. jumpthegap® bu sorunlara doğrudan yanıt vermek, teknolojik olarak uygulanabilir fikirleri aramak, yeniliğe katma değer sağlamak ve çeşitlilik, sürdürülebilirlik, zamansızlık ve uyarlanabilirlik gibi her zaman Roca’nın DNA’sının bir parçası olan değerleri desteklemek amacıyla gelişti.”

    jumpthegap®’in 10. yarışması ödül töreniyle sona ermeyecek. Daha sürdürülebilir bir gelecek için yenilikçi çözümleri keşfedecek ve bu yılki finalistlerin ve kazananların çığır açan projelerini tartışma olanağına sahip olacağı bir dizi halka açık yuvarlak masa ve açık oturumlar ile 2022 yılına kadar devam edecek.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.