DOLAR 32,3274
EURO 35,0867
ALTIN 2298,984
BIST 8982,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ümraniye Belediyesi, Aşure’nin bereketini kardeş şehri Bosna Hersek Fojnica’yla paylaştı

    Ümraniye Belediyesi, Aşure’nin bereketini kardeş şehri Bosna Hersek Fojnica’yla paylaştı
    29.09.2018
    A+
    A-

    Ümraniye Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ümraniye’nin farklı noktalarında onlarca kazan aşure dağıtırken kardeş şehri Fojnica’yı unutmadı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu; Fojnica Çarşı Camii’nde kılınan Cuma Namazı sonrasında Bosnalı kardeşlerine aşure dağıttı.

    Aşure ayının bolluk ve bereketini kardeş şehriyle paylaşan Ümraniye Belediyesi; Bosna Hersek’in Fojnica ilçesinde bu yıl da aşure dağıttı. Fojnica Çarşı Camii’nde kılınan Cuma Namazı’na ve sonrasındaki aşure dağıtım programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Orta Bosna Kantonu Orman, Su ve Tarım Bakanı Salkan Merdzanic, Bosna Federasyonu Milletvekili ve aynı zamanda İslam Birliği Başkanı Ramiz Mesa, Fojnica Belediye Başkanı Sabahudin Klisura ve Yunus Emre Enstitüsü Bosna Hersek Müdürü Mehmet Akif Yaman katıldı.

    Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Cuma Namazı sonrasında Fojnica Çarşı Camii’nin cemaatine hitap ederek Boşnak halkının kendileri için öneminden ve Ümraniye ile Fojnica’nın kardeşliklerinden bahsetti. Osmanlı Devletinin bu coğrafyada yaptıklarını anlatan Başkan Hasan Can; “Bosna halkı ebediyete kadar Türkiye’nin kardeşi ve dostu olarak kalacak, sizlerin özgürlüğü ve durumu bizler için çok önemli. Bosna bizim tarihten bugüne kardeşimizdir ve biz birbirimize kimsenin koparamayacağı tarihî ve kültürel bağlarla bağlıyız. Bu yüzden Bosna Hersek’te Fojnica’da yaptığımız çalışmalarla sizlerle bir araya gelmek, güzel günlerimizde kardeşlerimizle beraber olmak istiyoruz” dedi.

    Konuşmasının ardından Fojnica İslam Meclisi’ne katkılarından dolayı Başkan Hasan Can’a, Bosna Federasyonu Milletvekili ve aynı zamanda İslam Birliği Başkanı Ramiz Mesa teşekkür plaketi takdim etti.

    Cuma Namazı’nın ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu ve protokol cami cemaatine ve Bosnalı kardeşlerine Ümraniye Belediyesinin aşçıbaşıları tarafından yapılan aşureleri ikram ettiler.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.