DOLAR 32,4504
EURO 34,6343
ALTIN 2384,562
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Umut dünyasına açılan pencere: Hanımeli Çarşısı

    Umut dünyasına açılan pencere: Hanımeli Çarşısı
    24.02.2018
    A+
    A-

    Ümraniye Belediyesi’nin, Sosyal Yardım Projeleri kapsamında düzenlemiş olduğu son durak Hanımeli Çarşısı, Ümraniyelilere hizmet vermeye devam ediyor. Ümraniyeli kadınlar,  ücretsiz olarak tahsis edilen dükkânlarda 15’er günlük periyotlarla el ürünlerini satabiliyor. 

    Ümraniye Belediyesi, Sosyal Yardım Projeleri kapsamında düzenlemiş olduğu, eşi olmayan, çocuklarına hem analık hem babalık yapan veya eşi çalışamayacak durumda olduğu için geçim mücadelesini sırtlanmış olan hanımların, kendi ürettikleri el emeği ürünleri satışa sundukları Hanımeli Çarşısı Ümraniyelilere hizmet vermeye devam ediyor.  Hanımeli Çarşısı’nda, satış için 15’er günlük periyotlarla kullanılabilen 9 m2 büyüklüğünde bir tanesi ihtiyaç sahibi engelli aileler için hazırlanan, her biri farklı renkte 18 dükkân bulunuyor. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Hanımeli Çarşı’nda ürünlerini sergileyen hanımlar, böyle bir çarşının kurulmasından memnuniyet duyduklarını belirterek ev ekonomilerine sağladığı katkılardan dolayı Ümraniye Belediyesine teşekkür ettiler.

    Ümraniye Belediye Başkanı Can; ‘‘Burayı hanım kardeşlerimizin umut dünyasına açılan bir pencere haline getirdik. 15’er günlük periyotlarla kullanılabilen 9 m2 büyüklüğünde bir tanesi ihtiyaç sahibi engelli aileler için hazırlanan, her biri farklı renkte 18 dükkânı kendilerine tahsis ediyoruz. Her türlü ihtiyaçları ve elektrikleri bizden olmak üzere hiçbir ücret almıyoruz. Ev ekonomilerine katkı sağlamak için onlara yardımcı oluyoruz. 2004’te görevi devraldığımızdan buyana Ümraniye’mize 14 yılda 400’ün üzerinde hizmet ve kalıcı eserler kazandırdık. Yaptığımız bütün bu hizmetlerin yanında benim için en önemlisi, yardıma muhtaç, garip gurebaya yaptığımız hizmetlerimiz benim için en önemlisidir desem yerdir” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.