DOLAR 32,5614
EURO 34,7531
ALTIN 2491,465
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Umut Durbakayım; ‘‘Divan Residence Lüks kavramına da farklı bir boyut getirecek’’

    Umut Durbakayım; ‘‘Divan Residence Lüks kavramına da farklı bir boyut getirecek’’
    23.09.2022
    A+
    A-

    Uzun zaman sonra tekrar bir aradayız. Zaman ayırıp davetimize katıldığımız için teşekkür ederim…  Hoş geldiniz… İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı İzmir’in en önemli kentsel dönüşüm hamlelerinden biri için ilk adımı atıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde Teknik Yapı tecrübesi ile gerçekleşen Ege Mahallesi Kentsel dönüşümünün ilk etabı, yaklaşık 10.000 m²’lik alan üzerinde, toplam 120 bin m²’lik inşaat alanı sahip ve 674 adet bağımsız bölümden oluşmakta olup. Proje içerisinde Koç Grubu’nun Divan Residence adıyla markalanıp hizmet kalitesiyle işletilecek olan ve aynı zamanda İzmir’in yeni simgesi olarak yükselecek 50 katlı bir residance bloğunun yanı sıra 12 ve 13 katlı iki adet blok yer alacaktır.

    ‘Bizim İşimiz, Öncelikli Olarak Depreme Dayanıklı kaliteli Projeler Üretmek’

     Divan Residence projesi, İzmir kadar Teknik Yapı için de büyük önem arz ediyor. Çünkü Teknik Yapı olarak, yaklaşık yarım asırlık bilgi ve deneyim birikimini bu projede yoğunlaştırdık. Depreme dayanıklı bina inşa etme bilgisini, kentsel dönüşüm proje gerçekleştirme tecrübesini, konfor ve huzur talep edenlerin beklentilerini karşılayacak kurumsallığı bu projede bir araya getirdik.

    Hepimizin bildiği gibi, İzmir’in en öncelikli konularından biri deprem gerçeği ile baş edebilmek. Türkiye’nin büyük bir bölümde olduğu gibi maalesef güzel İzmir’imiz de, en riskli bölgeler arasında yer almaktadır. Her ne kadar depremle yaşamayı öğrenmek zorunda olsak da; insanları, depremlerin değil çürük yapıların öldürdüğünü defalarca, büyük acılar içinde yaşadık.

    ANCAK, analizleri doğru yapılmış, yönetmeliklere göre doğru mühendislik hizmeti almış binaların sağlam bir şekilde nasıl ayakta kaldığını gördük.

    İşte bu nedenle, projemizin en temel özelliklerden biri deprem güvenliği olacaktır.

    Aylardır süren hummalı bir çalışma ile son teknoloji, çıkan son yönetmelikler ve ülkemizin güzide üniversitelerinin çok değerli hocaları ile yapılan zemin ve betonarme hesapları sonucunda projemizi oluşturduk. Bunun yanı sıra, yaşam standartlarının yükseltilmesi, çevreye duyarlı donanımlar ve malzeme kullanımını da vazgeçilmez standartlarımız arasında konumlandırdık.

    Kentsel dönüşüm kapsamında yapacağımız projenin depreme karşı güvenli binalar özelliğinden öte sosyal ve kültürel açıdan Ege Mahallesi’ne (Alsancak bölgesine) ciddi katma değer kazandıracağına inanıyoruz.

    Teknik Yapı olarak yaklaşık 4 yıldır İzmir’deyiz ve İzmir’i tanıyoruz. Bu dört yıllık zaman zarfında İzmir’in en iyi oyuncularından biri olurken, İzmir’in en beğenilen ve teveccüh gösterilen firmalarından biri olma gururu yaşadık, yaşıyoruz. Bu teveccühü karşılıksız bırakmadık. Geçtiğimiz bu 4 yıllık süreçte Küresel kriz, pandemi, deprem ve savaş gibi tüm olumsuzluklara rağmen maliyet dengesini koruyarak yatırımcılarımıza kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz.

    Aynı gayret ve başarımızı, Divan Residence projemizde de artırarak sürdürmeye kararlıyız.

    Bunun yanı sıra ihaleyi aldığımız ilk günden beri çalışmalarımızı, Sayın Başkanımızın telkinleri doğrultusunda gerçekleştirdik. Bu kapsamda alt yapısından üst yapısına, sosyal donatı alanlarından kavşak giriş çıkışları ve yollarına kadar tamamen yenilenecek Ege Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin, İzmir’e yakışır simgesi olacak şekilde gerçekleştirdik. Bu çalışmalar doğrultusunda İzmir’de birçok projeye imza atmış ve bölgeyi çok iyi bilen Tago Mimarlık ile Teknik Yapı bilgi ve deneyimlerini bir araya getirmeye karar verdik.

    Karadan, denizden ve hatta havadan ulaşıldığında birçok yapının içerisinde kendini belli edecek, İzmir’in esintilerini üzerinde barındıracak ve yatırımcılarının ihtiyaçlarını karşılayacak olan bir simge oluşturmak istedik. İzmir’le özdeşleşen deniz dalgası ve rüzgar efeklerini üzerinde barındıran, Ege mavisini kucaklayan her bir açıdan farklı bir görüntüye sahip 50 katlı bir blok tasarladık.

    Ortaya güzel bir eser çıkardık. Fakat yeterli değildi. İzmir’in en güzel konumunda yükselen bu simge binaya bir de ‘ruh’ kazandırmak istedik. Kazandıracağımız ruhun, bu eser içinde yaşayanlara verilen kaliteli hizmet ile oluşacağının yadsınmaz bir gerçek olduğunu gördük. Buradan yola çıkarak, ülkemizin en önemli firmalarından biri olan Koç grubuna ait otelcilik ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren Uluslararası markası Divan ile ile el sıkıştık. Divan kalitesi ve hizmet anlayışı ile işletilmesi için markalandırma ve hizmet sözleşmesi imzaladık.

    Sonuç olarak;
    İzmir’in en gelişmiş lokasyonunda yer alan Ege Mahallesi’ndeki büyük bir kentsel dönüşümün en önemli parçası olan “Divan Residence projesini, bugün huzurlarınıza çıkardık. Alt yapı, kavşak ve ulaşım bağlantıları yeniden düzenlenmiş, İzmir’in örnek gösterilecek bir dönüşüm bölgesini üzerinde yükselecek Divan Residence projesinin, çevreye duyarlı mimari yapı, tasarımı ve hizmet anlayışı ile İzmir’in simge yapılarından biri olacağına inancımız sonsuzdur.

    Ege mavisini kucaklayarak Tek bir blok olarak yükselecek Divan Residence Lüks kavramına da farklı bir boyut getirecek. İzmir’in olmasa olmazı balkon ihtiyacı için Her dairenin bütün odalarından ulaşım imkanı olan Ege’nin huzur veren maviliğini izleme imkanı sunan tavandan yere kadar tasarlanmış özel kayar mekanizmalı doğrama sistemine sahip balkonları olacak. Yaşam kolaylığı ve konforlu yaşam tarzını bir arada sunan Divan Residence; sosyal tesisler, açık ve kapalı havuzlar, açık ve kapalı otoparklar ile 1+1 den 5+1 e kadar farklı büyüklüklerdeki içerisinde normal, teraslı, dubleks ve loft gibi farklı tiplerde toplam 422 adet residence daire ve 4 adet ticari üniteden oluşacak.

    İstanbul’da yoğun rekabet olan bölgelerdeki satış stratejimizi uygulayacağız ve Yüksek kaliteyi uygun fiyat ve ödeme koşulları ile sunmayı planlıyoruz.

    60 m²’den 522 m²’ye oluşan farklı büyüklüklerdeki Lansmana özel olarak satışa sunulacak ilk etap dairelerin başlangıç fiyatı 2.655.000 Liradan başlayacak. Yine lansmana özel olarak nakitte %15 indirim, kampanya kapsamında banka ve kefilsiz 36 aya varan vade ve aylık yüzde 0,99 faiz oranında fırsatlar sunulacak. Divan Residence projesi için yaklaşık 3 milyar Liralık hasılat öngörüyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.