DOLAR 32,3913
EURO 34,6141
ALTIN 2390,998
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Universal Robots, 50’den fazla cobot’uyla 2019 WIN Euroasia’da

    Universal Robots, 50’den fazla cobot’uyla 2019 WIN Euroasia’da
    15.03.2019
    A+
    A-

    Universal Robots, 14-17 Mart 2019 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta düzenlenen 2019 WIN Euroasia Fuarı’na katıldı. Dünyanın en büyük sanayicilerini bir araya getiren fuarda, insanla iş birliğine dayalı 50 cobot’uyla yer alan Universal Robots, cobot kullanılarak yapılan kaynak uygulamasıyla ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü

    Sac işlemeden metal şekillendirme teknolojilerine, otomasyondan elektrik ve ekipmanlarına kadar geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan eko-sistemi bir araya getiren WIN Euroasia Fuarı başladı. Universal Robots, 14-17 Mart 2019 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta düzenlenen fuarda geleceğin üretimine ışık tutan, insanla iş birliğine dayalı 50 cobot’uyla (kolaboratif robot) yer aldı. Universal Robots, standında sergilediği kaynak uygulamasıyla ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaştı.

    “Geleceğin üretim sürecinde insan üretimin merkezinde”

    Fuarda bulunmaktan dolayı memnun olduğunu belirten Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Gök, geleceğin üretim sürecine vurgu yaptığı açıklamasında “Üretim süreçleri ve teknolojilerindeki değişim, fabrikaların gelecekteki görünümlerini de değiştirmeye başlıyor.  Günümüz üretim süreçlerinin değişime uğrayarak esnek bir hale gelmesi, kitlesel ölçekte ve tekdüze üretim taleplerinin farklılaşması, müşteri talebinin kişiye özel ürünlere, çözümlere doğru hareket etmesi gelecekteki fabrika anlayışını belirliyor. Tüketici eğilimleri, üretim sürecini planlamada daha önem kazanmaya başlıyor. Tüketici eğilimlerindeki bu yöneliş, insanın üretim sürecinde ortaya koyduğu katma değerin de önemini artırıyor” dedi.

     

    “Cobot’lar geleceğin tüketici eğilimlerine cevap veriyor”

    İnsanı üretim sürecinin merkezine alan teknolojik yaklaşımların endüstri sektörünün rekabetinde kilit öneme sahip olduğunu belirten Gök, “Bu durum tam da üretimde insan-robot etkileşimine ve iş birliğine inanan Universal Robots’un esnek, dayanıklı ve yüksek hassasiyete sahip cobot’larına işaret ediyor. Herhangi bir özel yetenek ya da uzmanlık gerektirmeyecek şekilde hızlı kurulum ve entegrasyon, elle ya da kontrol kumandasıyla kolay programlama sayesinde güvenle kullanmaya başlayacağınız cobot’lar ile otomasyon süreci herkes için çok daha kolay ve ulaşılabilir hale geliyor. Tüm eksenlerde 360 derece hareket kabiliyetine sahip cobot’lar, kolayca yeniden konumlandırılması ve esnek üretim imkanı sağlamasıyla şimdinin ve geleceğin tüketici eğilimlerine cevap veriyor” diye ifade etti.

    Robot teknolojisinde Türkçe dil avantajı

    Universal Robots, cobot’larında olan standart Türkçe dil avantajının yanı sıra UR Akademi platformunda online, ücretsiz olarak sunduğu cobot programlama eğitimine 2019 yılında Türkçe yeni dil seçeneğini ekleyecek. Türkçe dil seçeneğiyle alanında bir ilke imza atarak Türkiye’deki farklı ölçekten tüm sektörlere robot eğitimi avantajı sunacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.