DOLAR 32,4751
EURO 34,7887
ALTIN 2478,23
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Üsküdar Belediye Anadolu’nun kültürel zenginliğine ışık tutuyor

    Üsküdar Belediye Anadolu’nun kültürel zenginliğine ışık tutuyor
    17.01.2020
    A+
    A-

    Üsküdar’ı, şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, yazma ve dokuma sanatındaki eserleriyle Anadolu’nun kültürel zenginliğini modern yaşama kazandıran Doç. Dr. N. Didem Öz’ün Yazma ve Dokumada Çağdaş Yorumlar Sergisi’ni İstanbullularla buluşturdu. Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer’in katılımıyla, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik ile serginin açılış kurdelesi kesildi.

    Doç. Dr. N. Didem Öz’ün Anadolu’nun el emeği dokuma ve yazmalarından yola çıkarak hazırladığı, özü Anadolu’da saklı eserlerden oluşanYazma ve Dokumada Çağdaş Yorumlar Sergisi, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer’in katılımıyla, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan açılışla başladı. Yazma ve dokuma sanatlarının anavatanı olan Anadolu’nun kültürel zenginliğini modern çağın ihtiyaçlarıyla harmanlayarak hazırladığı eserlerden oluşan sergi, 4 Şubat tarihine kadar sanatseverleri Anadolu’nun en eski dönemlerine uzanan tarihi bir yolculuğa çıkaracak.

    Zekeriya Şanlıer:

    “Geleneksel kültürlerimize ışık tutacağız”

    Sergi açılışında sanatçıya plaket taktim edenÜsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer“Anadolu’nun kültürel motiflerini yansıtandokuma ve yazma sanatına gönül veren sanatçımızın eserlerini Üsküdarımızda sergilemekten ötürü büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Bu sergi yeni nesillere geleneksel kültürümüzün aktarılması, toplumumuzda etkili bir tarih bilinci oluşturulması noktasında çok büyük bir kazanım sağlayacak. Geleneksel kültürlerimize ışık tutacak sergi ve etkinliklerimizle bu kazanımları daha da ilerilere taşıyacağız.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.