DOLAR 32,4376
EURO 34,7932
ALTIN 2433,504
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Valmet bir kez daha Sürdürülebilirlik Liderleri arasındaki yerini aldı

    Valmet bir kez daha Sürdürülebilirlik Liderleri arasındaki yerini aldı
    09.10.2019
    A+
    A-

    Valmet, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI)’ne art arda altıncı kez dahil oldu. Valmet 2019 yılında, CDP (Carbon Disclosure Project), RobecoSAM’ın Yıllık Sürdürülebilirlik Yıllığı ve Ethibel Sürdürülebilirlik Endeksi (ESI)’nde kazandığı dereceler ile de, Sürdürülebilirlik360yaklaşımındaki başarısını gösterdi.

    Valmet, sürdürülebilir iş uygulamalarının sürekli iyileştirilmesi hedefiyle oluşturduğu Sürdürülebilirlik360o yaklaşımı ile bir kez daha Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne (DJSI) dahil oldu. Başarılı uygulamaları ile art arda altıncı kez bu listede yer alan Valmet, hem Dow Jones Dünya hem de Avrupa Sürdürülebilirlik Endekslerine girmiş oldu.

    Bu yıl (2019-2020) üç yüz on sekiz şirketin bulunduğu DJSI Dünya Endeksi, şirketlerin ekonomik, çevresel ve sosyal performansını değerlendiriyor.

    Valmet CEO ve Başkanı Pasi Laine“Sürdürülebilir iş uygulamalarının sağlanması Valmet’in çalışma şeklinin çekirdeğini oluşturmaktadır. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki konumumuzu korumuş olmamız, sürdürülebilirlik konusundaki performansımızı her yıl artırdığımızı kanıtlamaktadır, çünkü sürekli iyileştirme, bu endekse dahil edilmenin kilit kriterlerindendir. Sistematik olarak yürüttüğümüz sürdürülebilirlik gündemimiz, önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğimiz somut eylemleri tanımlamaktadır ve çalışanlarımızı hedeflere ulaşmada üstlendikleri rolü anlamalarını sağlayacak şekilde eğitiyoruz. Başarımız, dünyadaki tüm Valmet çalışanlarının mükemmel çalışmalarına dayanıyor,” dedi.

    Valmet sürdürülebilirlik gündemi, “sürdürülebilir tedarik zinciri”, “sağlık, güvenlik ve çevre”; “insanlar ve performans”, “sürdürülebilir çözümler” ve “kurumsal vatandaşlık” olmak üzere beş ana alana odaklanıyor.

    2019 yılında Valmet, sürdürülebilirlik konusunda farklı kurumlardan da onaylar aldı. Ocak ayında, CDP (Carbon Disclosure Project)’nin iklim programı sıralamasında en iyi-A derecesini alan Valmet, Şubat ayında ise RobecoSAM’ın Yıllık Sürdürülebilirlik Yıllığı 2019’da Bronz Sürdürülebilirlik Ödülü’ne layık görüldü. Valmet Nisan 2019’da da, Ethibel Sürdürülebilirlik Endeksi (ESI) Excellence Europe’un kurucularından biri olarak onaylandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.