DOLAR 32,324
EURO 35,1055
ALTIN 2300,216
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Valmet, Modern Karton’un üçüncü kağıt makinasını yeniliyor

    Valmet, Modern Karton’un üçüncü kağıt makinasını yeniliyor
    22.10.2020
    A+
    A-

    Valmet, Modern Karton PM3 için geniş çaplı bir otomasyon paketinin de içinde bulunduğu revizyon ve yenileme çalışmalarına başladı. Yenilemenin tamamlanmasının ardından makine, yüksek kaliteli kuşeli ambalaj kartonu üretecek.

    Valmet, Modern Karton’un Tekirdağ’da bulunan fabrikasına, kapsamlı bir kağıt makinesi revizyonu ve geniş bir otomasyon sistemi paketi tedarik edecek. Proje kapsamında, halihazırda geri dönüşümlü ambalaj kartonu üreten PM3 (Paper Machine 3 – Kağıt Makinası 3), yüksek kaliteli kuşeli ambalaj kartonu üretmek üzere elden geçirilerek yeniden kurulacak. Yeniden inşa edilen kağıt makinesinin 2022 yılının başlarında devreye alınması planlanıyor.

    Modern Karton Yönetim Kurulu Başkanı Hamdullah Eren“Büyüme stratejimizi desteklemek üzere stratejik ortağımız olarak Valmet’i seçtik. Valmet’in ileri teknik uzmanlığına değer veriyoruz ve projede mükemmel bir iş birliği gerçekleştirmeyi umuyoruz.” dedi.

    Valmet Kıdemli Satış Müdürü Petteri Soini ise, “Satış aşamasında mükemmel bir iş birliği gerçekleştirdik ve bu da proje için iyi bir temel oluşturdu. Valmet’in kuşe kaplama prosesindeki bilgi birikimi ve sahip olduğu ikna edici referanslar, çözümümüzü müşteri için çekici hale getirdi.” dedi.

    Proje detayları

    Valmet’in PM3’te yapacağı revizyon, mevcut hamur hazırlama hattında ve kağıt makinesinde yapılan değişiklikleri içerecek. Revizyon ile, kağıt döküntü toplama sistemi, kullanım suyu sistemi ve hamur besleme sisteminde değişiklikler yapılacak. Mevcut kağıt makinesi yeniden inşa edilerek üç yeni OptiFlo Foudrinier hamur kasası ile beraber elek, pres, kurutma girişi ve kuşeleme bölümlerinde değişiklikler olacak. Teslimata ayrıca OptiCoat Layer perdeli kuşeleme istasyonu, OptiCoat Jet bıçaklı kuşeleme istasyonu, kuşe renk hazırlama sistemi, her iki kuşe kaplama istasyonu için besleme sistemleri, OptiCalender Soft kalender ve OptiReel Linear merkezden tahrikli tampon sistemi içeren tamamen yeni bir kuşeleme bölümü de dahil olacak.

    Gerçekleştirilecek olan işlem sırasında aynı zamanda mevcut hava sistemleri de yenilenerek yeni açık bir havbe, ısı geri kazanım sistemi ve OptiDry Coat havayla kurutma üniteleri tesis edilecek. Teslimata makine kontrolü, kalite yönetimi, durum izleme sistemleri ve retansiyon ölçümünü içeren bir otomasyon paketi de dahil edilecek. Sahada desteğe ek olarak, yeniden inşa edilen makinenin başlatılması ve daha fazla optimizasyonu gibi hizmetler de Valmet Performans Merkezi tarafından uzaktan destek verilerek sunulacak.

    5.600 mm genişliğindeki PM3 kutu kartonu makinesi, 1.300 m/dak. tasarım hızı ile 105-225 g/m2 aralığında geri dönüştürülmüş beyaz testliner, kuşeli beyaz testliner, geri dönüştürülmüş oluklu mukavva ve diğer testliner türlerinde üretim yapabilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.