DOLAR 32,502
EURO 34,9573
ALTIN 2430,157
BIST 9812,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Valmet Temizlik Kağıdı Teknoloji Merkezi” yenilendi

    “Valmet Temizlik Kağıdı Teknoloji Merkezi” yenilendi
    17.08.2018
    A+
    A-

    Valmet, İsveç, Karlstad’daki “Temizlik Kağıdı Teknolojileri Merkezi”ni yeniledi. Son ürün kalitesi hakkında daha ayrıntılı analiz ve bilgi sağlayabilecek şekilde geliştirilen Merkez, temizlik kağıdı üretimine yeni bir anlayış getirmek için Endüstriyel Internet ve gelişmiş otomasyon çözümlerinden faydalanmanın yeni yöntemlerini müşterilerine sunacak.

    Valmet, temizlik kağıdı üretimine dair mevcut ve gelecekteki tüm talepleri destekleyecek teknik çözüm yelpazesini geliştirmek amacıyla İsveç, Karlstad’daki “Temizlik Kağıdı Teknolojileri Merkezi”ni yeniledi.

    Fikir ve yeniliklerin geliştirilerek hayata geçirilmesi ve yeni teknoloji/makina kurulumlarının denenmesi için gelişmiş bir platform olan Valmet Temizlik Kağıdı Teknoloji Merkezi, hem Valmet hem de şirketin müşterilerine ait teknolojilerin testlerine yönelik hizmet veriyor. Geçtiğimiz günlerde bininci müşteri denemesinin kutlamasının yapıldığı pilot merkez, temizlik kağıdı endüstrisi tedarikçileri olan kağıt hamuru, kimya ve tekstil şirketleri tarafından da kullanılabiliyor.

    Valmet Temizlik Kağıdı Teknoloji Merkezi Müdürü Karl-Johan Tolfsson, “Geliştirilen pilot merkez, müşterilerimizi, bu sektörü bir sonraki seviyeye taşıyacak çözümleri geliştirme çabalarında desteklemek için yenilendi ve artık öncekinden çok daha esnek bir test makinası ile hizmet verecek. Bu makine, geleneksel, dokulu ve biçim verilmiş temizlik kağıdı üretimi süreçlerini kapsayacak şekilde kolayca ayarlanabilmektedir.” dedi.

    Kalite, rantabilite ve verimliliği izleme ve geliştirme araçları

    Pilot makinede halihazırda bulunan kalite kontrol sistemleri, Valmet IQ kalite yönetim sistemi ile değiştirilerek bütünleştirildi. Yeni sistem, online nükleer olmayan ağırlık, nem ve yumuşaklık ölçümlerini gerçekleştirebiliyor. Bunun yanı sıra iki adet Valmet IQ Tarayıcısı ve çapraz yön kontrollü bir seyreltme profil kontrol sistemini de içeriyor. Makine yön kontrolleri, temizlik kağıdı kalite kontrolünde yüksek performans elde etmek için hızlı yanıt veren yaş kısım prosesi ile kuru kısım geri besleme kontrollerini entegre ediyor. Valmet IQ Raporlama ise kullanıcıların, üretim ve geçmiş verilerine kolayca erişimlerini sağlıyor.

    Valmet Kalite Yönetim Sistemleri ve Otomasyon Müdürü Marko Toskala, “Yenilenen kalite yönetim sistemi ile daha hızlı ve daha doğru bilgi elde edebiliyoruz. Web izleme ve kontrol sisteminin eklenmesiyle de, öncesinden farklı olarak, görsel son ürün kalitesinin izlenmesi de mümkün oluyor.” diyor.

    Valmet IQ Safiha İzleme Sistemi, kağıt kopmaları, kağıt besleme ve IQ Safiha Denetim Sistemi’nin tetiklediği hatalar gibi süreçteki önemli olayların video görüntülerini kaydediyor. Kaydedilen görüntüler yeniden oynatılabildiğinden, operatörlerin olayın kaynağını çabucak bularak sorunu gidermesini sağladığı için arızalardan sonra makine çalışmama süresi kısalıyor ve rantabilite artıyor. Bu sayede optimize edilmiş makine verimliliği, yatırımın geri dönüşünü hızlandırıyor.

    Merkezdeki yeni düzenleme, temizlik kağıdı üreticilerine kalite, rantabilite ve verimlilik artırmada yeni araçlar sağlayan stok hazırlama ve yaş kısım ölçüm çözümlerini de kapsıyor. Valmet Yaş Kısım Analiz Cihazı (Valmet WEM), bütüncül bir yaş kısım yönetimi çözümü için, tüm yaş kısım değişkenlerini birleştiriyor. Ölçümü yapılan değişkenler; şarj, kimya (pH, sıcaklık, iletkenlik ve redoks), toplam ve kül kesafeti, toplam ve kül retansiyonu ve kül içeriğidir. Rutin bir kağıt fabrikası laboratuvarı ve laboratuvar araştırması için tasarlanan bir Valmet Elyaf Görüntü Analiz Cihazı (Valmet FS5), kapsamlı bir otomatik elyaf ölçüm seti ve bilgiyi kolayca kullanıma hazır ve yararlı hale getirme olanağı sunuyor.

    Temizlik Kağıdı Teknolojileri Merkezi

    Temizlik Kağıdı Teknoloji Merkezi, gerçek boyutlarda, esnek bir pilot makineye, iyi donanımlı ve organize bir kağıt ve elyaf test laboratuvarına sahip kapsamlı bir teknoloji ve süreç uzmanlığına erişim sağlıyor. Merkez ayrıca geniş bilgi ağı vasıtasıyla, temizlik kağıdı yapımıyla ilişkili kağıt hamuru, kimya, elek, keçe, kayış, krepleme vb. konularda bilgi desteği sağlıyor. İsveç’in Karlstad kentinde bulunan merkez, içerisindeki pilot makine ve yardımcı sistemler ile temizlik kağıdı üreticilerinin her ihtiyacını karşılayabilecek esneklikte tasarlandı.

    ****
    Valmet, enerji, selüloz ve kağıt endüstrilerinde dünyanın lider otomasyon ve servis sağlayıcı şirketidir. Hedefi, müşterilerine hizmette global lider olmaktır.
    Valmet’in sunduğu güçlü teknoloji kağıt hamuru tesisleri, temizlik kağıdı, karton ve kağıt üretim hatlarının yanı sıra biyoenerji üretimi için enerji santrallerini de içermektedir. Gelişmiş servis ve otomasyon çözümleri, gerek ham madde gerekse enerjinin etkili kullanımını artırarak, müşterilerinin proses güvenilirlik ve performansını geliştirmektedir.

    Valmet’in 2017 yılı net satışları 3.1 milyar Euro’dur. Dünya genelinde 12.000 profesyonel çalışanı, müşterileri ile yakın işbirliği içinde,onların performanslarını her gün daha ileri taşımak üzere çalışmaktadır. Merkezi Espoo, Finlandiya’da bulunan Valmet’in hisseleri Nasdaq Helsinki’de işlem görmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.