DOLAR 32,5171
EURO 34,7893
ALTIN 2419,358
BIST 9749,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Van’da toplu açılış töreni yapıldı

    Van’da toplu açılış töreni yapıldı
    18.04.2022
    A+
    A-
    Van’da yatırımı tamamlanan 26 projenin toplu açılışı için tören düzenlendi. Törene, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van Milletvekilleri ve diğer misafirler katıldı.

    Bakan Kurum törende yaptığı konuşmasında, Van’ı cazibe merkezi haline getirecek, uluslararası ticaretin ekseni yapacak, ekonomisini ve istihdamını güçlendirecek çok kıymetli eserleri hizmete aldıklarını ve yatırım değeri 200 milyon lirayı aşan, içerisinde Erciş Millet Bahçesi, Tuşba Belediyesi hizmet binası, Çatak Atıksu Arıtma Tesisi, Van Defterdarlığı binalarının da yer aldığı toplam 26 eserin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

    20 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bir yola çıktıklarını dile getiren Kurum, “Cennet vatanımıza hizmet için durmadan, dinlenmeden gayretle çalıştık. Önce hep birlikte gelişmenin, refahın, kalkınmanın önündeki engelleri kaldırdık. Çocuklarımızın, evlatlarımızın, yavrularımızın geleceğini karartmak isteyenlere fırsat vermedik.” dedi.

    Van’ın yeniden ayağı kaldırıldığını aktaran Bakan Kurum, “Van depreminden sonra arı gibi çalıştık, tam 17 bin 500 konut, köy evleri ve dükkanı inşa ettik. Vanlı kardeşlerimizi çocuklarımızı, güzel yavrularımızı yeniden sıcak yuvalarına kavuşturduk. Van’ın o güzel çocuklarının yeniden gülümsemesine, gözlerinde yeniden umutlar yeşermesine bizleri vesile kılan Allah’a sonsuz kere hamd ediyoruz, sonsuz kere şükrediyoruz.” diye konuştu.

    Van’daki kentsel dönüşüme öncelik verdiklerini dile getiren Kurum, “Erciş’te, 3 etap halinde yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projemizi biliyorsunuz. Bunun birinci etabında 407 dükkan ve 48 ofisin yapımını tamamladık, hak sahibi kardeşlerimize teslim ettik. 2. ve 3. etapların imar planlarını onayladık. İnşa çalışmalarına çok yakında ekiplerimiz başlıyor. Dönüşüm çalışmalarımızın en önemli bölümünü TOKİ’mizle ürettiğimiz sosyal konutlarımız oluşturuyor. Bugün Van’da bir konut rekoruna ulaştık, toplam yatırım değeri 4 milyar lira olan 24 bin 71 konut ile beraber yüzlerce okul, hastane, iş yeri, köy evini şehrimize kazandırdık. Yine bugün sahada, toplam yatırım değeri 935 milyon lira olan 975 konut, 420 ahır, 150 köy evi, 3 millet bahçesinin yapımına hızla devam ediyoruz.” dedi.

    Kurum, Tuşba ilçesinde inşaat çalışmaları devam eden 303 konut, ticaret merkezi ve camiyi ağustosta hizmete sunacaklarını, Erciş’te de inşa edilen 409 konut ve cami inşaatında son aşamaya gelindiğini bildirdi.

    TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Van’ı en iyi bilen kamu kuruluşlarından biriyiz.”
    TOKİ Başkanı Ömer Bulut da, Van’da yapımı tamamlanan hizmetlerin toplu açılışı ile Edremit’te inşa edilen millet bahçesinin ilk fidanla buluşma etkinliği için bir arada olduklarını belirterek, “Öncelikle, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerifinizi kutlar, ülkemiz, milletimiz, tüm İslam âlemi; mağdurlar ve mazlumlar için kurtuluşa ve hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ederim. Tarihi yapıları, dağları, gölleri bereketli toprakları ve akarsuları ile şiirlerin ortak paydası, şairlerin ilham kaynağı olmuş Van ilimiz, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, zengin tarihi ve kültürü ile ülkemizin önemli bir şehridir. Toplu Konut İdaresi olarak, Van’ı en iyi bilen kamu kuruluşlarından biriyiz. 2011 depremi sonrasında o zor günlerde Vanlı vatandaşlarımızla hizmette kader birliği yaparak acıları ve mutlulukları paylaştık. Depremin ardından afetzedelerin bir an önce gündelik yaşantılarına dönmesi için kısa bir sürede 17 bin 500 konut inşa ederek vatandaşlarımızın kullanımına sunduk” dedi.
    Afet riskinden dolayı yapı stokunun yenilenmesi, uygun konut alanlarının çoğaltılması ve sosyal konut projelerinin geliştirilmesi noktasında önemli yatırımlar yaptıklarını da belirten Başkan Bulut, konuşmasını şöyle sürdürdü:
    “Planlı, nitelikli, çevreyi ve kültürel dokuyu tahrip etmeyen projeler geliştirerek sosyal konut başta olmak üzere hastane, okul, cami, millet bahçeleri ve kamu hizmet binaları gibi çok sayıda yatırımı kazandırdık. Van genelinde yatırım bedeli yaklaşık 5 milyar TL olan toplam 25 bin konut, 407 dükkan, hastane, okul, öğrenci yurdu, cami ve diğer kamu hizmet binaları inşa ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Van başta olmak üzere Doğu ve Güney sınırlarımızı düzensiz göç ve teröre karşı daha güvenli hale getirmek için yaptığımız yaklaşık 820 bin metrekarelik sınır duvarı başta olmak üzere, inşa ettiğimiz 311 karakol ile de ülkemizin huzur ve güvenliğine katkı sağladık. Erciş, Çatak, Tuşba, Çaldıran ve Başkale ilçelerimizde toplam 978 konut, 2 cami, bir okul ve 200 yataklı öğrenci yurdu inşa ediyoruz. Başkale ve Saray ilçelerimizde 150 köy evi ile 420 ahırın inşaatları da inşallah kısa zamanda bitirilerek vatandaşlarımıza teslim edilecektir.”

    “81 ilde 81 milyon metrekarelik millet bahçesi hedefine de hızla ilerliyoruz”
    “Bakanlığımızın koordinasyonunda millet bahçesi projesi ile şehirlerimize yeni yaşam alanları kazandırıyor, şehirlerimizin nitelikli yeşil alan miktarını artırıyoruz” diyen Bulut, “Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği 2023 yılına kadar 81 ilde 81 milyon metrekarelik millet bahçesi hedefine de hızla ilerliyoruz. Van ilimizde de TOKİ olarak 4 millet bahçesi inşa ediyoruz. Bugün huzurlarınızla ilk fidanı dikeceğimiz Edremit Millet Bahçesi ile birlikte 3 millet bahçesinin inşaatı devam ediyor. Tuşba Millet Bahçesi ile İpekyolu Tepebaşı Millet Bahçelerinin inşaatları yaklaşık yüzde 90 oranında tamamlandı. İnşallah kısa sürede inşaatları bitirilerek vatandaşlarımızın kullanımına açılacaktır. Edremit ilçemize; içinde millet kıraathanesi, yürüyüş ve koşu yolları ile çocuk oyun alanları, spor sahaları, meyve bahçeleri ve diğer sosyal donatıların yer aldığı yaklaşık 33 bin metrekarelik büyük bir yeşil alan kazandırıyoruz. Bakanımızın teşrifleriyle buradan canlı bağlantıyla ilk fidanın dikimini gerçekleştireceğiz. Buraya yaklaşık 630 adet nitelikli ağaç, 4 bin 500’e yakın da çalı türü dikimi yapılacak olup, burası Edremit’e yakışır bir yaşam alanına dönüşecektir. Projenin ihale bedeli yaklaşık 14,5 milyon TL’dir. İnşallah bu yıl içinde Edremitli vatandaşlarımızım hizmetine sunacağız. Sözlerime son vermeden önce; açılışı yapılan hizmetlerin ve temeli atılan millet bahçemizin şimdiden memleketimize, milletimize hayırlı olmasını diler, projenin gerçekleşmesinde başta bakanımıza, milletvekillerimize teşekkür eder, saygılarımı arz ederim” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.