DOLAR 32,3233
EURO 35,1077
ALTIN 2303,152
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Vefa yurtdışında gücünü artırıyor

    Vefa yurtdışında gücünü artırıyor
    29.12.2017
    A+
    A-

    Dünyanın birçok noktasında projeleri, ön üretimli yapıları ve ürünleri ile yer alan Vefa, 96 ülkeye ürün ve hizmetlerini ulaştırıyor. Know how ihracatı da yapan Vefa, 2018 yılında bu alana ağırlık vermeyi planlıyor.

    Vefa Holding, ihraç pazarlarını genişletiyor. Vefa Holding İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, 96 ülkeye çözüm, ürün ve hizmetlerini ulaştırdıklarını belirterek, Vefa’nın Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu, Körfez ve Afrika’da etkin hale geldiğini söyledi. Son beş yıldır Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan en başarılı ilk 1000 ihracatçı firma arasında yer aldıklarını dile getiren Koçyiğit, ürün ihracatı yanında know how ihracatı da yaptıklarını kaydetti.

    En son olarak Afganistan Devleti’ne ülke genelinde prefabrike binalar inşa edebilecek son teknolojilerle donatılmış bir fabrika kurmak üzere sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Koçyiğit, Vefa’nın, böylelikle Afganistan’a know how ihraç ederek fabrika kurmuş olacağını kaydetti. Sürecin ilk aşaması olarak fabrikada kullanılacak olan makinaların sevkiyatını ve yerinde montajlarını yapmaya başladıklarını ifade eden Koçyiğit, Afganistan’dan sonra Cezayir’de de bu tür bir çalışmalarının olacağını bildirdi.

    Katar’da, Gabon’da ve Dubai’de şirketlerinin bulunduğunu belirten Turan Koçyiğit, birçok ülkede de bayileri ve çözüm ortaklıklarının olduğunu söyledi. Koçyiğit, “Ortadoğu’da Afrika’da marka bilinirliliğimiz yüksek. Geçen yıl kabul edildiğimiz Turquality Programı ile birlikte yurtdışında markalaşma sürecimiz de daha da bir hız kazandı. Bu program ile Etiyopya, Endonezya ve BAE ülkelerine odaklandık. Öte yandan Dubai’de Vekon MiddleEast diye distürbütörümüzün kurduğu bir şirketle o bölgenin pazarlamasını yapıyoruz. Katar’da faaliyet gösteren bir inşaat firmasıyla ortaklık yaptığımız Vekongulf adında bir şirketimiz ve ona bağlı yerel bayilerimiz de bulunuyor” diye konuştu.

    Hedef, Güney Amerika ülkeleri

    Önümüzdeki yıl Güney Amerika ülkelerine ağırlık vereceklerini açıklayan Turan Koçyiğit, bu bağlamda ilk siparişi Arjantin’den aldıklarını ve sevkiyatlara başladıklarını bildirdi. Koçyiğit, “2018 yılında da montajlarını yapıp projeyi teslim edeceğiz”dedi.

    Yurt dışında katıldıkları fuarlarla da ihraç pazarlarını genişlettiklerini ve dünya pazarındaki güçlerini artırdıklarının altını çizen Koçyiğit, bu yıl BAU Almanya, Ghana Build, The Big 5 Construction Indonesia ile Kamerun Yapı ve Yapı Malzemeleri fuarlarına katıldıklarını söyledi. Fuarlarda yoğun ilgi ile karşılaştıklarını ifade eden Koçyiğit, mevcut projeleri ile birlikte yenilikçi ürünlerini de sergilediklerini söyledi. Koçyiğit, “Fuarlar; daha fazla insana ulaşılıyor olması bunun profesyonel bir platformda aynı sektörden firmaların katılımı ile gerçekleştiriliyor olmasından ötürü önemli. Sektörü dinamik tutuyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.