DOLAR 32,5808
EURO 34,7943
ALTIN 2508,506
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Virüslerden korunmak için önleminizi alın

    Virüslerden korunmak için önleminizi alın
    12.01.2018
    A+
    A-

    Yakın zamanda bazı otellerde koksaki virüs salgını olduğu iddiası koksaki virüsü ve diğer bulaşıcı virüslere karşı alınacak önlemleri de gündeme getiriyor. Virüslere karşı alınacak koruma önlemleri arasında güvenilir dezenfeksiyon ürünleri ilk sırada yer alıyor. Diversey’in konsantre, kullanıma hazır mendil ve köpük sprey formları bulunan Oxivir® ürün Grubu, enfeksiyon riski taşıyan yüzeyler için ideal olurken, el hijyeni için geliştirilen Soft Care ürünleri saniyeler içerisinde virüsleri etkisiz hale getirerek yüzde yüz el hijyeni sağlıyor.

    Koksaki virüsü nedir

    Tehlikeli bir virüs türü olan ve gerekli önlemler alınmazsa yetişkinlerde ve özellikle çocuklarda ciddi hastalıklara yol açan Koksaki virüsü, A ve B olmak üzere iki gruba ayrılıyor. A tipi virüsler herpanjinaya el, ayak ve ağız hastalıklarına, B tipi virüsler bulaşıcı plörodini hastalığına sebep oluyorlar. Hem A hem de B tipi virüsler menenjit, miyokardit, perikardit ve akut genç diyabetine sebep olabiliyorlar. Ağırlıklı olarak çocuklarda solunum yolu rahatsızlığına neden olan Koksaki virüsü ailesinden olan bir diğer virüs türü Enterovirüsler çok daha yaygın bir virüs türü olarak özellikle sonbahar ve yaz mevsimlerinden sıklıkla görülüyor. Özellikle bağışıklığı henüz gelişmemiş ya da yeterince gelişmemiş bebek ve çocuklarda bu virüsü kapma potansiyeli daha yüksek olarak gözlemleniyor.

    Belirtileri Neler?

    Hafif belirtiler arasında ateş, burun akması, hapşırık, öksürük ve kas ağrıları yer alırken, enfeksiyonun daha ağır seyrettiği hastalarda nefes alma güçlüğü, bazılarında ise hırıltılı soluma görülmektedir. Nadir vakalarda ise enterovirüsler merkezi sinir sistemine hücum edebilir, felce ve hatta ölüme neden olabilir.

    Sürekli değişen bir virüs, hiç değişmeyen bir hastalık: GRİP

    Grip mevsimine hazır mısınız?

    Influenza, yaygın adı ile grip, etki alanında kuşlar ve memelilerin olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Soğuk algınlığı ile sıklıkla karıştırılan influenza, daha şiddetli belirtiler gösteren farklı bir virüs türüdür. Farklı virüslerin neden olduğu gripler her yıl 3 ila 5 milyon insanı enfekte ederken, hasta olan 250.000-500.000 insan yaşamını yitirmektedir.

    Grip ile Soğuk Algınlığının Farkı Nedir?

    Soğuk algınlığı, influenza virüsü dışında; 200’e yakın virüsün sebep olduğu, çok daha hafif seyirli bir hastalıktır. Burun akıntısı, boğaz ağrısı ve halsizlik ile seyreden üst solunum yolu enfeksiyonuna verilen isimdir. Belirtileri gripten farklı olup; daha hafif seyreder ve belirtilerden bir ya da birkaçı görülür.

    Gribe (Influenza) dair işaretler ve belirtiler nelerdir?

    Hastalığın en sık görülen semptomları üşüme, ateş, boğaz ağrısı, kas ağrıları, şiddetli baş ağrısı, öksürük, zayıflık / yorgunluk ve genel rahatsızlık olarak sıralanabilir. Ek olarak, mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir. Daha ciddi durumlarda, pnömoniye (zatürre) neden olur; özellikle gençler ve yaşlılar için ölümcül olabilir.

    Bulaşıcı virüslerden korunmak mümkün

    Virüsün yol açtığı ve bulaşıcı olan enfeksiyonlardan korunmak için alacağınız günlük önlemler büyük önem taşıyor. Bulaşıcı hastalıklardan korunmanın ilk ve en önemli adımını el hijyeni oluşturuyor. Özellikle umumi alanlarda tuvaleti kullandıktan veya bebeğinizin bezini değiştirdikten sonra ellerinizi su ve sabun kullanarak en az 20 saniye boyunca yıkamak, farklı yüzeylerle temastan sonra ellerinizi yüzünüze temas ettirmekten kaçınmak, hasta olduğundan şüphelenilen kişilerle tokalaşmak, sarılmak veya öpüşmek, yemeğini paylaşmak gibi temaslardan kaçınmak, kapı kolları, elektrik düğmeleri, telefon ve oyuncaklar gibi elle sık temas edilen yüzeyleri temizleyerek sık sık dezenfekte etmek bu gündelik önlemlerin başında yer alıyor. Aynı zamanda kısa sürede etkili, kişilere ve yüzeylere güvenli ve yüzeylerde kalma (kuruma) süreleri etkinlik sürelerinden daha uzun olan ve bu sayede dezenfeksiyon etkisinden emin olabileceğiniz ürünleri tercih etmek de virüslere karşı mücadelede büyük önem taşıyor. Diversey profesyonel temizlik ve hijyen çözümleri için geliştirdiği bulaşıcı hastalıklardan korunmayı sağlayan ve virüsleri yok edici etkiye sahip Oxivir® ürün Grubuyla, başta sağlık, konaklama ve eğitim tesisleri, devlet kurumları, ticari ofisler olmak üzere yüzey temizlikleri için ideal. Yine Diversey’in el hijyeni için geliştirdiği Soft Care ürünleri de virüslerden kaynaklı bulaşıcı hastalıklarda etkin koruma sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.