DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Vitamini bol, kalorisi düşük, lezzeti benzersiz: Bahçeden ile Sebzeli Poşe Yumurta

    Vitamini bol, kalorisi düşük, lezzeti benzersiz: Bahçeden ile Sebzeli Poşe Yumurta
    23.02.2021
    A+
    A-

    Diyet yapmaya başlarken yemek seçimi konusunda biraz kararsız kalabiliyoruz. Bu dönemde tercih ettiğimiz gıdalar düşük kalorili olsa da vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri her zaman karşılayamayabiliyor. Peyman, sağlıklı beslenirken lezzetli tatlar denemek isteyenlerin aklındaki soru işaretlerine son veriyor. Bahçeden kuruyemişleri ile harmanlanan Mısır’ın özgün karışımı Dukkah, yeşil sebzeler ve protein deposu yumurta ile buluşuyor; “Bahçeden ile Sebzeli Poşe Yumurta”, diyet listelerinin favorisi olmaya hazırlanıyor!

     

    Kaloriden uzak bir beslenme şekli birçoğumuzun ortak hayali… Kimimiz sağlıklı beslenme sürecine kısa sürede adaptasyon sağlarken, bu yeni dönem büyük çoğunluğumuz için çok da kolay olmayabiliyor. Sağlıklı beslenmek istiyoruz fakat damağımız hep o alıştığı lezzeti arıyor. Özlediğimiz tatları sağlıklı tarifler ile yakalamak ise düşündüğümüzden çok daha kolay.

     

    Peyman’ın www. peyman. com. tr’de paylaştığı ve Diyetisyen Prof. Dr. Murat Baş tarafından Bahçeden ürünleriyle hazırlanan Sebzeli Poşe Yumurta tarifi, öğünleri keyif ve lezzet ile buluştururken, farklı tatlara bir yenisini daha ekliyor.

    Peyman’dan lezzet karnavalı…

    Sebzeli Poşe Yumurta; ıspanak ya da pazı, yumurta, domates kurusu, sarımsak (isteğe bağlı) ve son yıllarda dünya mutfağında adından söz ettiren Mısır’a özgü baharat karışımı Dukkah’ın birleşimi ile yapılıyor.

     

    Yeşil yapraklı sebzelerin en etkileyici olanlarından biri vitamin deposu ıspanak… Öyle ki, sadece 30 gram çiğ ıspanak, sadece 7 kalorilik enerji ile günlük A vitamini ihtiyacımızın yarısından fazlasını ve K vitamini ihtiyacımızın tamamını karşılarken içerdiği çok sayıda antioksidan ile beden sağlığın koruyor.

     

    Dukkah sosunun içinde yer alan Bahçeden Çiğ Fındık ve Bahçeden Çiğ İç Kabak Çekirdeği ise Sebzeli Poşe Yumurta tarifini benzersiz bir deneyime dönüştürürken; içerdiği yüksek lif, mineral ve magnezyum ile hem beden sağlığına destek oluyor hem de  ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlıyor.

     

     

    Sebzeli Poşe Yumurta

    Malzemeler (2 Porsiyon):

     

    • 2 su bardağı doğranmış ıspanak veya pazı
    • 1 orta dal taze soğan
    • 1 diş ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı)
    • 1 çay bardağı doğranmış domates kurusu
    • 2 adet yumurta

     

    Dukkah Yapımı İçin:

     

    • 20 adet Bahçeden Çiğ Fındık
    • 1 silme yemek kaşığı susam
    • 1 yemek kaşığı Bahçeden Çiğ İç Kabak Çekirdeği
    • 3 yemek kaşığı kişniş
    • 2 silme çay kaşığı kimyon
    • 1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
    • 1 silme çay kaşığı tane karabiber
    • 1 silme çay kaşığı deniz tuzu

    Yapılışı:

    Seçtiğiniz yeşilliği tavaya koyun, altını iyice kısın ve kapağı kapalı şekilde kendi buharıyla 1-2 dakika kadar pişmeye bırakın. Yağı bir tavada ısıtın, hafifçe pişirdiğiniz yeşilliği ekleyin, sarımsak ve domatesleri ilave edip, 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Bir çorba kaşığı dolusu Dukkah karışımı ilave edin ve tüm malzemelerin karışmasını sağlayın, ocaktan alın. Küçük bir tencerede suyu kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun altını kısın ve tek tek yumurtaları içerisine kırıp, sarısı istediğiniz kıvamda olana kadar pişirin, ardından bir havlu kâğıt üzerine alın. Pişirdiğiniz sebze karışımını 2 tabağa paylaştırın, üzerlerine ikişer adet poşelediğiniz yumurtayı koyun, üzerine 1 yemek kaşığı dukka ilave edip servis edin.

    Afiyet olsun.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.